تیر ۱۴, ۱۴۰۱ سرزمین ما انتقادی و اجتماعی, موضوعات سایت ۰
اخبار فرهنگی چهارمحال بختیاری/
برگزاری گردهمایی انسجام و پیشرفت استان
گردهمایی انسجام و پیشرفت در فرهنگسرای بزرگ شهرکرد با حضور مسئولان و نخبگان استان برگزار شد. هدف این گردهمایی که به همت نماینده ولی فقیه در استان تشکیل شده بود ایجاد وحدت در جامعه و به ویژه استان بود. در این گردهمایی نخبگان هر حوزه به بیان مشکلات پرداختند و وحدت را از زوایای مختلف و در حوزههای گوناگون بررسی و برای رفع مشکلات راهکارهای کارشناسی بیان کردند.
در این برنامه حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام گفت: این گردهمایی ثمره نشستها و جلسات پی در پی در دوسال گذشته است چرا که همه بر این باور هستند که لازمه پیشرفت و تعالی در استان انسجام است. نکونام با بیان اینکه استان ظرفیتهای بسیاری دارد، افزود: برای تعالی استان و تبلور ظرفیتهای استان باید همه مردم به خصوص دانشگاهها و هیئتهای علمی پای کار باشند و با نظرات کارشناسی شده این مسیر را هموارتر کنند.
بهمن اکبریان در ادامه این گردهمایی گفت: جایگاه پیشرفت استان جایگاه مناسبی نیست و یکی از دلایل عدم پیشرفت استان عدم همدلی و عدم انسجام نیروهای انقلاب است. دبیر شورای انسجام و پیشرفت چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: جمعی از موثرین، اقشار مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و رنگینکمانی از قومیتهای مختلف استان گرد هم آمدند و شورای انسجام، دبیرخانه و ۶ کمیته علمی، اجرایی، بانوان، جوانان، پشتیبانی و اطلاعرسانی و تبلیغات شکل گرفت.
ثبت ۷۸۹ اثر میراثفرهنگی چهارمحال و بختیاری در فهرست آثار ملی
رییس گروه حفظ و احیای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۷۸۹ اثر میراثفرهنگی از این استان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. که از این تعداد ۲۹ اثر در سال ۱۴۰۰ به ثبت رسیده و بقیه مربوط به سالهای قبلتر است.
از مجموع آثار میراثفرهنگی این استان که تاکنون در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده، ۶۴۴ اثر مربوط به میراثفرهنگی غیرمنقول (تاریخی فرهنگی)، ۹۵ اثر مرتبط با میراثفرهنگی ناملموس، ۳۰ اثر مرتبط با میراثفرهنگی طبیعی و ۲۰ اثر مربوط به میراثفرهنگی منقول (اشیای تاریخی) است.
چند اثر تاریخی استان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
رئیس گروه موزههای اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری، از ثبت ۱۰ اثر تاریخی و فرهنگی منقول استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد. عباس یزدانی گفت: آثار به ثبت رسیده شامل: سه سنگ نوشته از دوران اسلامی و ۶ اثر از مجموع آثار موزه تاریخ شهر بروجن ـ سنگنوشته بازفت بازمانده از قرون چهار و پنج هجری قمری، سنگنوشته امامزاده بابا پیراحمد متعلق به قرون دوم و سوم هجری قمری و سنگنوشته با نام صابر بن احمد اثری از قرن سه هجری با موافقت شورای ملی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی منقول در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفتند.
مطالب قبلی:
برگزاری همایش فرهنگی روز فارسان ـ ۲۵ خرداد۹۸
روز ۲۵ خردادماه بنام روز فارسان نامگذاری شده و مردم و مسئولین در پارک قلمستان شهر فارسان دور هم جمع میشوند و ضمن یاد و خاطره ۱۰۰ شهید انقلاب اسلامی این روز را گرامی میدارند، اسفندیار امیریان سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فارسان ضمن اعلام این خبر افزود: اولین همایش بزرگداشت روز فارسان با حضور پرشور مردم شهرستان،نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، مسئولین محلی ونخبگان واصحاب فرهنگ وهنر در پارک قلمستان فارسان برگزار شد، در این همایش غرفه های فرهنگ وهنر ، کارگاه ورگ شاپ هنرهای تجسمی ، عرضه محصولات سنتی و صنایع دستی شهرستان به نمایش گذاشته شد،اجرای بازیهای بومی و محلی ،شعرخوانی، نمایش صحنه ای و طنز ،شاهنامه خوانی، موسیقی محلی و تجلیل از هنرمندان شهر فارسان از دیگر برنامه های در نظر گرفته شده این همایش بود
…
همکاری ژاپنی ها در حوزه کارون…
ایرنا- مشاور ارشد پروژه جایکا (آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن) از اجرایی شدن طرح بین المللی جایکا در حوزه کارون بزرگ در ۶ استان کشور خبر داد. آتسوشی هیسامیچی روز چهارشنبه در شهرکرد در گفت وگو با ایرنا افزود: اجرای طرح مدیریت یکپارچه حوضه آبخیز کارون بزرگ در ۶ استان لرستان، اصفهان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان با محوریت چهارمحال بختیاری از اواسط تابستان امسال آغاز شده است. پیش از این طرح مدیریت جامع جایکا در ۵ روستای بازفت با همکاری تیم ژاپنی و مشارکت مردم منطقه با هدف افزایش مشارکت جوامع محلی در حفاظت از عرصه های منابع ملی با موفقیت اجرا شد، که با توافق سازمان جنگل ها و مراتع ایران، تداوم این طرح در قالب طرح مدیریت جامع حوضه آبخیز کارون در ۵ استان دیگر با محوریت چهارمحال بختیاری به مدت ۵ سال تعمیم داده شده است. هیسامیچی افزود: در طرح مدیریت جامع حوضه آبخیز کارون بزرگ حدود ۹ کارشناس ژاپنی با کارشناسان منابع طبیعی استان های حوضه کارون به مدت ۵ سال در حوضه آبخیزداری همکاری می کنند. به گفته وی، این همکاری به منظور جلوگیری از فرسایش خاک با حفظ جنگل و پوشش گیاهی با مشارکت جوامع محلی در حوضه کارون ادامه می یابد. وی گفت: در طرح موجود، جایکا در مناطقی در این حوضه که فرسایش خاک بالاست و یا پوشش گیاهی از بین رفته است، با حمایت جوامع محلی به احیا پوشش گیاهی می پردازند. مشاور ارشد آژانس جایکا افزود: این طرح با همکای جوامع محلی، سازمان و ارگانهای مختلف در قالب طرح انسجام سازمانی و مشارکت مردمی اجرا می شود
مرحله نخست طرح بین المللی جایکا ژاین در بازفت بختیاری (Japan International Cooperation Agency) از سال ۲۰۱۰ در ۵ روستای بازفت از توابع چهارمحال بختیاری با هدف احیا و حفظ مراتع و جنگل ها و با مشارکت مردمی و تیم سازمان ژاپنی جایکا به منظور اجرای طرح های مرتع داری، جنگل کاری، ایجاد مشاغل محلی نظیر زنبورداری و خیاطی برای زنان روستایی به مدت ۶ سال اجرا شد. جایکا به عنوان یک سازمان مستقل در حوزه توسعه ای در جهان فعالیت می کند. این طرح در روستاهای دورک و تبرک سفلی، گزستان، مازه رشته، طارم و رباط کوه بخش بازفت اجرا شد که جوامع محلی با راه اندازی صندوق های خرد در راستای اشتغال پایدار و حفظ منابع طبیعی فعالیت کردند. ۲۴ مهر ۱۳۹۷
اقدامی شایسته در لردگان
مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: در مراسمی شکارچیان روستای شیرمرد از توابع شهرستان لردگان برای همیشه از شکار خداحافظی کردند. شهرام احمدی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در یک حرکت خودجوش طی یک مراسمی شکارچیان در امامزاده محل جمع شدند و سوگند یاد کردند که هرگز برای شکار اقدام نکنند.یکی از شکارچیان این روستا اسلحه شکاری خود را شکست و مابقی آنها اسلحه خود را به معتمدین روستا تحویل دادند. وی با اشاره به استعلامات انجام شد در محیط زیست گفت: مقرر گردید تفاهمنامهای با دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد و آزاد، دانشگاه جامع علمی کاربردی و اداره دامپزشکی استان برای حفاظت از حیات وحش و جلوگیری از بیماریهای احتمالی منعقد شود که این تفاهم نامه میتواند گام مهمی برای سیاستگذاریهای علمی در حیات وحش استان باشد. احمدی با اشاره به تعداد پروندهای خسارت برخی حیوانات به باغات ادامه داد: سال گذشته ۴۰ مورد مدعی داشتیم که خرس و یا گرگ به باغشان خسارت وارد کرد و امسال ۲۰ مورد بوده است که در حال بررسی است. م: امسال با پیگیریهای انجام شده توسط مسئولان استانی و نمایندگان مجلس و محیط زیست اصلاح مرز مناطق حفاظت شده استان انجام شد که اصلاح مرز مناطق در ۹ هزار و ۵۵۳ هکتار مناطق حفاظت شده انجام شد اما ۳۵ هزار هکتار دیگر به مناطق حفاظت شده استان افزوده شد
مطالب قبلی:
آیین معارفه رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه
در این آیین مهندس «طهمورث الیاسی بختیاری» به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه استان چهارمحال بختیاری معرفی شد. معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی سازمان برنامه و بودجه گفت: به افراد فرصت طلبی که بدنبال منابع مالی هستند، نباید پست های مدیریتی داده شود. زهرا اربابی در آئین معارفه رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: مسئولان به گونه ای تلاش و فعالیت کنند که بتوانند پاسخگوی خون شهیدان باشند. وی تاکید کرد: امروزه توسعه بر پایه سه اصل سطح رشد اقتصادی، مشارکت مردم و انسان محوری مورد توجه قرار گرفته است. اربابی تصریح کرد: دولت تدبیر و امید دستیابی به توسعه بدون مشارکت مردم در فعالیت های اقتصادی و منابع ملی را ممکن نمی داند. اربابی تاکید کرد: چهارمحال وبختیاری از ظرفیت و توانمندی های مطلوبی در حوزه گردشگری، صنعت و کشاورزی برخوردار است. وی افزود: توجه به اشتغال خانگی و رونق صنایع کوچک نقش اساسی در کاهش نرخ بیکاری، افزایش نرخ اشتغال و رونق اقتصادی دارد. رئیس جدید سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: رتبه برتر بیکاری این استان و کرمانشاه در سطح کشور زیبنده مردم این استان نیست. طهمورث الیاسی بختیاری گفت: برای رفع این مشکل توجه به مباحث کارشناسی و علمی در رسیدن به شاخص های توسعه ای باید در اولویت قرار گیرد. وی یادآور شد: استفاده از توان بالای بخش خصوصی در قالب اصل ۴۴ قانون اساسی، تحقق سیاست های ۲۴ گانه ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی و توجه به اسناد بالادستی می تواند روند دستیابی به اهداف توسعه ای و رفع مشکلات موجود را تسریع کند.
در این آئین از خدمات «حبیب اله وفایی» قدردانی و «طهمورث الیاسی بختیاری» به عنوان رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری معرفی شد. الیاسی بختیاری پیش از این رئیس سازمان برنامه و بودجه کرمانشاه و قبل از آن معاون برنامه بودجه اصفهان بود و اصالتا اهل دشتک بختیاری و مقیم شهر اصفهان است. شهریور ۱۳۹۷٫
برنامه شب فرهنگی استان چهارمحال بختیاری در برج میلاد تهران برگزار گردید+ تصاویر
… جشن شب فرهنگی استان چهارمحال بختیاری از ساعت ۲۱ تا ۲۴ دوشنبه ۲۲ مرداد ۹۷ در برج میلاد تهران برگزار گردید این آیین با هدف معرفی قابلیتها، پتانسیلها و توانمندیهای حوزه گردشگری چهارمحال و بختیاری توسط اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان و با کارگردانی مسعود آگشته فارسانی اجرا شد. مسابقه فرهنگی استانشناسی، اجرای موسیقی سنتی، رقص محلی، برپایی سیاه چادر، پخت غذاهای محلی و نمایش انواع صنایع دستی استان از برنامههای این شب فرهنگی بود. در این برنامه که با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شده بود از مسعود آگشته و دکتر کرمپور به عنوان دو تن از فعالان فرهنگی استان تجلیل به عمل آمد.
شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد ثبت شد
مدیرکل میراث فرهنگی استان در جمع خبرنگاران گفت: در نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی ، با توجه به قابلیت ها و ظرفیت های هنر دستی نمدمالی و قدمت دیرینه این هنر در چهارمحال و بختیاری، پرونده شهرکرد به عنوان ‘شهر ملی نمد’ از سوی معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور بررسی پس از تایید اعضاء ثبت شد. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: سالانه ۴۰ تن انواع محصولات نمدی در این استان تولید می شود که قابلیت افزایش تا ۵۰ تن را دارد.وی گفت: از این میزان تولید سالانه ۱۵ تن برابر ۲۵۰ هزار دلار تولیدات نمدی از چهارمحال و بختیاری به خارج کشور صادر می شود. عسگری سوادجانی تولید محصولات نمدی چهارمحال و بختیاری را به دو روش سنتی و نوین اعلام و تاکید کرد: امروزه در بخش تولید نمدهای نوین، به علت نوآوری و کاربردهای مختلف افزون بر ۴۰ نوع محصول نمدی تولید و روانه بازار مصرف می شود. وی افزود: برخی از تولید کنندگان نمد در چهارمحال و بختیاری دارای تحصیلات دانشگاهی در رشته های طراحی و صنایع دستی و برخی نیز تحصیلات غیرمرتبط دارند. هنر نمدمالی به واسطه وجود دام فراوان و تولید پشم به عنوان ماده اولیه، تولید این هنر دستی قدمت دیرینه و طولانی در چهارمحال و بختیاری دارد. برخوردار است.
لینک مطالب مربوط:
انتصابات جدید در چهارمحال بختیاری
جاذبه های گردشگری استان چهارمحال بختیاری
تاریخ چهارمحال بختیاری+ مشاهیر
در این صفحه هر هفته، خبرهایی از استان چهارمحال بختیاری با رویکرد فرهنگی منتشر می شود
…
bigthemeدی ۳۰, ۱۴۰۳ ۰
دی ۱۵, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
دی ۳۰, ۱۴۰۳ ۰
دی ۱۵, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
ویژه تاریخ و فرهنگ ایران و سرزمین بختیاری، سرزمین آفتاب، سرزمین آزاد، سرزمین آریایی، سرزمین کوهساران بلند، سرزمین رودهای خروشان، سرزمین چشمه ساران زلال، سرزمین جنگلهای سرسبز، سرزمین دشت های زیبا، سرزمین برف و آب و آفتاب، سرزمین تاریخ و تمدن دیرینه، سرزمین فاتحان مشروطیت، سرزمینی در قلب ایرانزمین… بختیاری بزرگترین قوم ایرانی و آریایی در ایران و تنها قوم صددرصد شیعه..*این سایت آزاد، مستقل و مردمی است. تاسیس1391
شهریور ۳۱, ۱۳۹۷ ۲۶
خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
آذر ۱۷, ۱۴۰۲ ۲۳
اسفند ۱۱, ۱۴۰۲ ۲۲
آذر ۰۹, ۱۴۰۳ ۲۰
خرداد ۰۲, ۱۳۹۵ ۱۷
تیر ۱۲, ۱۳۹۵ ۱۶
مرداد ۱۰, ۱۳۹۵ ۱۵
آبان ۰۶, ۱۳۹۵ ۱۵
خرداد ۲۰, ۱۳۹۲ ۱۳
آذر ۱۱, ۱۴۰۲ ۱۰
دی ۰۳, ۱۳۹۴ ۱۰
شهریور ۰۸, ۱۳۹۵ ۸
اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳ ۸
مهر ۲۶, ۱۴۰۱ ۷
دی ۳۰, ۱۴۰۳ ۰
دی ۱۵, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۰۹, ۱۴۰۳ ۲۰
آبان ۲۷, ۱۴۰۳ ۲
آبان ۱۷, ۱۴۰۳ ۱
تیر ۲۸, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۰۱, ۱۴۰۳ ۴
خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳ ۸
اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۳ ۰
اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
اردیبهشت ۰۷, ۱۴۰۳ ۲
اردیبهشت ۰۵, ۱۴۰۳ ۰
دی ۳۰, ۱۴۰۳ ۰
دشتک سرزمین فاتحان قندهار و مشروطیت بر اساس اسناد و منابع تاریخی، منطقهی دشتک و پشتکوه در دورهی افشاریه و زندیه به...دی ۱۵, ۱۴۰۳ ۰
آخرین نبرد، آخرین سوار به قلم رضا بهرامی دشتکی: من زاده ی کوهستانم خانه ام بر فراز قله ها سر پناهم آسمان کاشانه ام دشت...آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
گرامیداشت پژمان بختیاری شاعر بزرگ ایران در دانشگاه فرهنگیان به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شهرکرد،...آذر ۰۹, ۱۴۰۳ ۲۰
زندگینامه و آثار/ زادگاه پژمان «دشتک بختیاری» در دامنه کوهساران بلند بختیاری، منتهی به «زردکوه» و در کنار سرچشمه های...آبان ۲۷, ۱۴۰۳ ۲
تمدید شد/ مهلت ارسال مقالات ۱ اسفند برگزاری همایش: ۸ اسفند۱۴۰۳ همایش ملی زندگی، آثار و شخصیت پژمان بختیاری (شاعر بزرگ...تیر ۲۸, ۱۴۰۳ ۰
📙کتاب” دشتک بر بلندای تاریخ ” منتشر شد. کتاب “دشتک، بر بلندای تاریخ بختیاری” تالیف «رضا بهرامی دشتکی» پس از سالها...خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
معرفی کتاب: این اثر پژوهشی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فهرست آثار فاخر قرار گرفت و مورد حمایت ویژه واقع گردید…...اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳ ۸
تاریخ بختیاری از آغاز تاکنون مقدمه: سرزمین ایران از آغاز دوران تاریخی به تدریج شاهد شکل گیری کهن ترین تمدن های بشری بود...اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۳ ۰
پژمان بختیاری در کلام دکتر کزازی دکتر میرجلال الدین کزازی استاد بزرگ زبان و ادبیات پارسی در سخنانی درباره شخصیت شاعر...اردیبهشت ۰۷, ۱۴۰۳ ۲
آثار منظوم و منثور پژمان بختیاری شاعر بزرگ معاصر + نصاویر فهرست کتاب ها و آثار پژمان بختیاری: پژمان بختیاری شاعری...فروردین ۲۹, ۱۴۰۳ ۰
زندگینامه دکتر قیصر امین پور (۱۳۳۸-۱۳۸۶) از شاعران بزرگ معاصر دکتر قیصر امینپور از شاعران بزرگ ایران پس از انقلاب...سرزمین بختیاری در قسمتهای وسیعی از فلات مرکزی و جنوب غربی ایران در میان رشته کوه های زاگرس میانی اغلب در استان های: «چهارمحال بختیاری، خوزستان، اصفهان، لرستان، کهگیلویه بویراحمد» و بخش هایی از استانهای «فارس، بوشهر، مرکزی، ایلام و..» قرار دارد.
علاوه بر آن جمعیت عظیمی از بختیاری ها در تهران، اصفهان، شیراز، اهواز، قم و کرج و.. سکونت دارند و با احتساب سایر اقوام لرتبار گستره وسیع تری پیدا می کند. سرزمین پهناور بختیاری از موقعیت طبیعی و جغرافیایی ویژه ای در قلب ایران زمین برخوردار است.
بزرگترین رودخانه های کشور «زاینده رود»، «رود کارون» و «رود دز» از «زردکوه بختیاری» سرچشمه می گیرند. با طبیعت بکر و زیبا، رودهای خروشان، چشمه ساران زلال، جنگلهای سرسبز و مناطق دیدنی و گردشگری بی نظیر...