خرداد ۲۷, ۱۳۹۵ سرزمین ما انتقادی و اجتماعی, موضوعات سایت ۱
مقاله وارده:
سارقان آب استان و بی تفاوتی ما
به قلم: ب.ع .بختیاری
سخن ما در مورد آب است و به تاراج بردن آن و بهتر است بگوییم نوعی استعمار و استثمار، مگر چه فرقی می کند. در استعمار منابع و مواد خام (آب و…) را می برند و بعد محصولاتی را که پدید آمده به خودمان می فروشند. خود را آبادتر و ما را فقیرتر می کنند و این است راز محروم بودن استان ما. فقط تنها فرقی که با استعمار دارد این است که مثلا در گذشته اسامی خارجی را می شنیدیم و حال اسامی بومی تری را می شنویم و گرنه چندان فرقی با استعمار و غارت ندارد
البته قضیه فقط این نیست مشکل خودمان هم هستیم آری خودمان وقتی مسئولین و نمایندگان ما به فکر زد و بند! و تنها دغدغه، رضایت فلان مقام کشوری یا فلان امام جمعه و غیره است همین می شود و آن هم از مذهبی هامان که بزرگترین دغدغه وجودی و بزرگترین و خطیر ترین مسئولیتشان جلوگیری از کنسرت ها! و ظواهر سطحی دیگرست!
می خواستید بهتر از این بشود قضیه از ریشه دچار مشکل است مگر نه این است که ظلم پدید نمی آید مگر اینکه دو شخص باشند ظالم و ظلم پذیرنده حال پس از سال ها ما را استعمار می کنند و ما هم یک نیمچه اعتراضی می کنیم که به کسی برنخورد و بعد با عوام فریبی تمام فریبمان می دهند و فلان نماینده هم در جلسه اعتراض سخنرانی می کنند و قدوم مبارک خویش را بر تخم چشممان می گذارند و رئیس جمهور منت سرمان می گذارد و سخنرانی دلخوش کنکی ایراد می کند و بعد می رود اصفهان و آن حرف ها را می زند یعنی که چه؟ یعنی یکی به نعل و یکی به میخ
همان طور که گفتیم اصل قضیه مشکل دارد و ما هم کم کاری کردیم و ما را سیاست زدائی کردند یعنی سر خودمان را به مسائل غیر ضروری گرم کرده ایم و آنها هم از خدا خواسته هرکاری که می خواهند انجام می دهند. می گویید نه… وقتی که تمام غم بختیاری ها این باشد که مثلا چه کسی از فلان طایفه است و آن یکی از کدام تیره .. و زبان لری در چه جایی بیشتر است و در چه جایی کمتر یا اینکه مجسمه سردار اسعد را می شکنند همه جمع می شوند خونشان به جوش می آید ولی کسی حاضر نیست خونش به خاطر بی عدالتی به جوش بیاید ولی کسی حاضر نیست همچو سردار عمل کند و یا اندیشه او را پیش بگیرد و همچون سردار اسعد و شیر علیمردان خان عمل کند و حق ما را بگیرد ما سیاست زده و دچار خمودگی نشده ایم؟!!
ما نمی گوییم آب نباید به اصفهان برود بویژه آب آشامیدنی .. در اصفهان جمعیت زیادی از بختیاری ها نیز حضور دارند. برای همه شهرهای اصفهان آب آشامیدنی ببرند. اما واقعیت این است کمتر از ۱۰ درصد آب انتقالی در مصارف آشامیدنی در استان اصفهان استفاده می شود بیش از ۹۰ درصد آن در صنایع، کشاورزی پر آب، تفریح و سرگرمی و حتی هدر رفت آب می شود. ما هرگز ادعای جدایی از ایران را نداشته ایم و نخواهیم داشت و می دانیم که آب یک قضیه ملی است اما نه اینکه به این بهانه ما را غارت کنند و محروم تر کنند و خودشان را آبادتر کنند یعنی یک تکه از ما بکنند و به خودشان اضافه کنند و بروند سراغ عیاشی و تفریح خودشان و خوش بگذرانند و ما هم در بدبختی هایمان غرق شویم و بدبختی وخشکسالی و کمبود آب مال ما باشد و دعوا سر آب در روستاها و جیره بندی آب مال ما باشد وعیاشی و پول در آوردن از راه زاینده رود و سرچشمه های کارون مال آنها باشد و ما هم هر روز با هزار خفت و خواری دنبال سهمیه آب برویم و در محرومیت ها غرق شویم.
نمی شود که ما را له کنند تا خود پیشرفت کنند. البته فقط تقصیر آنها نیست که تقصیر ماست در نحوه نماینده انتخاب کردن. در رضایت دادن. اگر نمایندگانی شجاع داشتیم که از ما دفاع کند و نروند بنشیند و تماشاگر باشند و به دلیل منافع خود دم بر نیاورند.. حال وضع ما این نبود اگر برخی مسئولین فعلی و قبلی ما دغدغه ای مترقی داشتند و فقط به فکر خویش نبودند این استان پیشرفت می کرد یکی یکی استعداد های محرومی در روستاها نابود نمی شد و بی عدالتی به حد علای خود نمی رسید و صد البته سر روحانیون مان به سلامت باد که مهر تایید به این عمل مسئولین می زنند و سکوتی وحشتناک اختیار می کنند اگر آنها درست به تعهدات اسلامی عمل می کردند و به دستورات ظلم ستیزانه اسلام عمل می کردند و تعهد نسبت به اسلام داشتند هم مردم جذب اسلام عزیز می شدند هم بی عدالتی از بین می رفت و ای کاش همچون مجاهدین صدر اسلام عمل می کردند بگذریم این قصه(غصه؟) سر دراز دارد….
ای کاش همتی بود و اعتراضی برای تحقق عدالت و آزادی و آگاهی و گرایشی دوباره به اسلام عدالت خواه و بخصوص از سوی ما بختیاری ها که شخصیت هایی چون شیر علیمردان بختیاری داریم و ای کاش منافع آب به آغوشمان باز می گشت و محرومیت زدایی می شدیم و ای کاش دوباره رنگ عدالت را با چشمان خود میدیدم البته این فقط به عمل خودمان بستگی دارد مگر نه این است که خداوند جامعه ای را تغییر نمی دهد مگر اینکه افراد آن جامعه تغییر کنند؟ اندکی تامل و ذره ای عمل.. تا کی همچون مرداب بودن! ….
عمر من دیگر چون مردابی ست
راکد و ساکت و آرام و خموش
نه از او شعله کشد موج و شتاب
نه در او نعره زند خشم و خروش…
مهدی اخوان ثالث
ب.ع .بختیاری ـ خرداد۹۵
***
فعالیت خاموش بهشتآباد
عضو کمیته ملی کارون با اشاره به ادامه فعالیت حفر تونل بهشتآباد، گفت: اجرای طرح تونل بهشتآباد نتیجهای جز خشک شدن سفرههای زیر زمینی استان در پی نخواهد داشت.
مهدی پژوهش گفت: از یک ماه گذشته با وجود فشارهایی از سوی استان اصفهان و با وجود قانون شکنی، فعالیت حفر مجدد و غیرقانونی تونل بهشتآباد آغاز شده است.
وی افزود: هر پروژه انتقال آب باید قوانین و معیارهای کمیسیونهای جهانی و داخلی را رعایت کرده و کلیه مجوزهای قانونی و زیستمحیطی را اخذ کند، که متاسفانه اکنون این امر از سوی عدهای زیاده طلب نادیده گرفته شده است.
عضو کمیته ملی کارون با اشاره به پیامدهای جبرانناپذیر حفر تونل بهشت آباد در آینده، تصریح کرد: حفر این تونل باعث از بین رفتن اکوسیستم طبیعی، زیست کره سبزکوه تنگ صیاد، تالابهای چغاخور و گندمان، حیات وحش و جنگلهای زاگرس است.
پژوهش با اشاره به جهت غالب باد از جنوبغرب به شمال شرق در ایران، گفت: حفر این تونل باعث تولید ریزگردها است و قطعاً استانهای مرکز ایران از جمله اصفهان، اراک، قم و تهران از عوارض این ریزگردها مصون نخواهند بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد کویری شدن استان، از بین رفتن قناتها، بیکاری ۷۰ درصد کشاورزان، مهاجرت اجباری و ایجاد مشکلات فرهنگی و افزایش جرم و جنایت ناشی از مهاجرت را از دیگر معضلات حفر تونل بهشتآباد برشمرد و افزود: اگر جلوی این فاجعه گرفته نشود، زندگی ۷۰درصد از مردم ساکن در حوزه آبریز حفر این تونل از جمله شهرستان اردل، کیار، شهرکرد، بروجن و کوهرنگ با مشکلاتی رو به رو خواهد شد.
عضو کمیته ملی کارون با اشاره به هزینه بالای طرح بهشت آباد، گفت: هزینه احداث تونل ۱۰۰ هزار میلیارد ریال است که ۲۰ درصد از این هزینه عاید شرکت اجرای طرح خواهد شد.
پژوهش بر اساس آمارهای مربوطه، میزان مصرف آب اصفهان از سد زایندهرود برای بخش صنایع خرد و کلان، فولاد مبارکه و ذوب آهن را به ترتیب ۱۰۸، ۴۰ و ۳۱ میلیون متر مکعب گزارش کرد و گفت: با احداث تونل و انتقالهای غیرمجاز این میزان را به ترتیب ۱۴۰، ۵۰ و ۳۵ متر مکعب خواهند رسید.
وی در ادامه از احداث بزرگترین سد ایران با عنوان سد بختیاری واقع در لرستان مابین الیگودرز و اندیمشک خبر داد و گفت: این پروژه از دیگر پروژههای اشتباه زیست محیطی در کشور است.
پژوهش تصریح کرد: اگرچه این سد با اهدافی از جمله کنترل سیلابها، ذخیره پنج میلیارد متر مکعب آب و تولید برق احداث میشود ولی باعث خشک شدن کارون و دز و اراضی پائین دست سد است و به نحوی استان خوزستان اولین قربانی احداث این سد خواهد شد.
وی در پایان تاکید کرد: مسئولان استان موظفند در این زمینه و در راستای حفظ منابع آبی استان اهتمام ویژهای داشته باشند و به جای منافع و مصالح شخصی به فکر منافع استان باشند و در برابر موضعگیریهای مسئولین اصفهان مقابله کنند.
***
استاندار: با اجرای پروژه تونل بهشتآباد ۵۴ چشمه از پنج شهرستان استان خشک میشود.
به گفته استاندار چهارمحال بختیاری، در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد پروژههای کشاورزی حاشیه زاینده رود که پیشرفتی بالای ۵۰ درصد داشتهاند، در حال اجرا هستند؛ با این وجود ظرفیت کشاورزی حاشیه زایندهرود بیش از کارهای انجام شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه کارون امکان تخصیص بیش از یک میلیارد متر مکعب آب وجود دارد، تصریح کرد: از مسئولان انتظار میرود به این حوزه توجه بیشتری کرده و با برنامهریزی بهینهای وارد عمل شوند.
سلیمانی با اشاره به حذف پروژه تونل بهشتآباد در اواخر سال ۹۲، خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه ۵۴ چشمه از پنج شهرستان خشک میشود.
***
دادستان جلو سدسازی و انتقال آب استان را بگیرد
اعضای شوراهای شهر و روستای استان چهارمحال بختیاری طی نامه ای سرگشاده به رییس قوه قضاییه خواهان ورود دادستان به پروژه های سد سازی و انتقال آب شدند.
در این طومار که به امضای شوراهای اسلامی شهر و روستای مناطق مختلف استان چهارمحال بختیاری رسیده است، آمده است: از شما تقاضا داریم ضمن برخورد قضایی و قانونی با جریانی که جز سود فضیلتی نمی شناسد اقتدار نظام را در برخورد با متجاوزان به طبیعت به نمایش بگذارید.
در این نامه با اشاره به مشکلات ناشی از سد بهشت آباد تاکید می کند پدیده سدسازی و تونل سازی در استان چهارمحال بختیاری محدود به پروژه فاقد مجوز زیست محیطی بهشت آباد نبوده و استان چهارمحال بختیاری با پروژه های ویرانگری همچون بهشت آباد، گلاب، بیرگان (کوهرنگ سه)، سبزکوه، سد ونک و انتقال آب ونک به رفسنجان و… روبرو است.
در این نامه تاکید شده است: از آنجا که پروژه های سدسازی و انتقال آب را تهدیدکننده محیط زیست، معیشت، فرهنگ و تاریخ این سرزمین می دانیم و معضلات و مخاطرات و روندهای غیرقانونی اجرای این سدها مشخص شده است خواهان ورود مدعی العموم و دادستان به این پرونده ها هستیم.
این نامه پس از آن به ریاست قوه قضاییه ارسال شده است که مقامات قضایی استان از رسیدگی به پروژه های انتقال آب نظیر بیرگان و سبزکوه خودداری کردند. پیش از این معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست پروژه سبزکوه را رسما غیرقانونی خوانده و به صورت رسمی از پروژه شکایت کرده بود. مردم نیز در این زمینه شکایتی تنظیم کردند اما دادستان شکواییه مردم منطقه به پروژه فاقد مجوز زیست محیطی سبزکوه را بایگانی کرد.
***
bigthemeمهر ۰۳, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۲۸, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۰۱, ۱۴۰۳ ۴
خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
مهر ۰۳, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۲۸, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۰۱, ۱۴۰۳ ۴
خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
ویژه تاریخ و فرهنگ ایران و سرزمین بختیاری، سرزمین آفتاب، سرزمین آزاد، سرزمین آریایی، سرزمین کوهساران بلند، سرزمین رودهای خروشان، سرزمین چشمه ساران زلال، سرزمین جنگلهای سرسبز، سرزمین دشت های زیبا، سرزمین برف و آب و آفتاب، سرزمین تاریخ و تمدن دیرینه، سرزمین فاتحان مشروطیت، سرزمینی در قلب ایرانزمین… بختیاری بزرگترین قوم ایرانی و آریایی در ایران و تنها قوم صددرصد شیعه..*این سایت آزاد، مستقل و مردمی است. تاسیس1391
شهریور ۳۱, ۱۳۹۷ ۲۶
خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
آذر ۱۷, ۱۴۰۲ ۲۳
اسفند ۱۱, ۱۴۰۲ ۲۲
آذر ۱۰, ۱۳۹۱ ۲۰
تیر ۱۲, ۱۳۹۵ ۱۶
خرداد ۰۲, ۱۳۹۵ ۱۶
آبان ۰۶, ۱۳۹۵ ۱۵
خرداد ۲۰, ۱۳۹۲ ۱۳
مرداد ۱۰, ۱۳۹۵ ۱۲
دی ۰۳, ۱۳۹۴ ۱۰
آذر ۱۱, ۱۴۰۲ ۹
شهریور ۰۸, ۱۳۹۵ ۸
اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳ ۸
مهر ۲۶, ۱۴۰۱ ۷
مهر ۰۳, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۲۸, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۰۱, ۱۴۰۳ ۴
خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳ ۸
اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۳ ۰
اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
اردیبهشت ۰۷, ۱۴۰۳ ۲
اردیبهشت ۰۵, ۱۴۰۳ ۰
فروردین ۲۹, ۱۴۰۳ ۰
فروردین ۲۴, ۱۴۰۳ ۰
فروردین ۱۹, ۱۴۰۳ ۰
اسفند ۲۵, ۱۴۰۲ ۱
اسفند ۲۴, ۱۴۰۲ ۲
اسفند ۱۷, ۱۴۰۲ ۰
6 ماهپیش
مهر ۰۳, ۱۴۰۳ ۰
📙همایش ملی زندگی، آثار و شخصیت پژمان بختیاری (شاعر بزرگ معاصر، محقق و مترجم) پژمان بختیاری محقق، مترجم و شاعر نامدار...تیر ۲۸, ۱۴۰۳ ۰
📙کتاب” دشتک بر بلندای تاریخ ” منتشر شد. کتاب “دشتک، بر بلندای تاریخ بختیاری” تالیف «رضا بهرامی دشتکی» پس از سالها...خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
معرفی کتاب: این اثر پژوهشی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فهرست آثار فاخر قرار گرفت و مورد حمایت ویژه واقع گردید…...اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳ ۸
تاریخ بختیاری از آغاز تاکنون مقدمه: سرزمین ایران از آغاز دوران تاریخی به تدریج شاهد شکل گیری کهن ترین تمدن های بشری بود...اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۳ ۰
پژمان بختیاری در کلام دکتر کزازی دکتر میرجلال الدین کزازی استاد بزرگ زبان و ادبیات پارسی در سخنانی درباره شخصیت شاعر...اردیبهشت ۰۷, ۱۴۰۳ ۲
آثار منظوم و منثور پژمان بختیاری شاعر بزرگ معاصر + نصاویر فهرست کتاب ها و آثار پژمان بختیاری: پژمان بختیاری شاعری...فروردین ۲۹, ۱۴۰۳ ۰
زندگینامه دکتر قیصر امین پور (۱۳۳۸-۱۳۸۶) از شاعران بزرگ معاصر دکتر قیصر امینپور از شاعران بزرگ ایران پس از انقلاب...اسفند ۲۴, ۱۴۰۲ ۲
صفحه پژمان بختیاری ویژه زندگی، اشعار و آثار حسین پژمان بختیاری شاعر بزرگ ایران ■ـ زندگینامه پژمان بختیاری ...اسفند ۱۷, ۱۴۰۲ ۰
در همین کوهستان زنی می زیسته که برابر صد مرد در سرنوشت تاریخ معاصر ما دخیل بوده است. مقصودم «بی بی مریم بختیاری» است…...اسفند ۱۱, ۱۴۰۲ ۲۲
رضا بهرامی نویسنده و پژوهشگر رضا بهرامی دشتکی(نویسنده و پژوهشگر) رضا بهرامی دشتکی نویسنده و پژوهشگر ایرانی اهل دشتک...آذر ۰۳, ۱۴۰۲ ۶
زندگینامه و اشعار پژمان بختیاری شاعر بزرگ معاصر زندگی نامه پژمان بختیاری (۱۳۵۳ـ ۱۲۷۹) حسین پژمان بختیاری،...سرزمین بختیاری در قسمتهای وسیعی از فلات مرکزی و جنوب غربی ایران در میان رشته کوه های زاگرس میانی اغلب در استان های: «چهارمحال بختیاری، خوزستان، اصفهان، لرستان، کهگیلویه بویراحمد» و بخش هایی از استانهای «فارس، بوشهر، مرکزی، ایلام و..» قرار دارد.
علاوه بر آن جمعیت عظیمی از بختیاری ها در تهران، اصفهان، شیراز، اهواز، قم و کرج و.. سکونت دارند و با احتساب سایر اقوام لرتبار گستره وسیع تری پیدا می کند. سرزمین پهناور بختیاری از موقعیت طبیعی و جغرافیایی ویژه ای در قلب ایران زمین برخوردار است.
بزرگترین رودخانه های کشور «زاینده رود»، «رود کارون» و «رود دز» از «زردکوه بختیاری» سرچشمه می گیرند. با طبیعت بکر و زیبا، رودهای خروشان، چشمه ساران زلال، جنگلهای سرسبز و مناطق دیدنی و گردشگری بی نظیر...
سلام الان تونلی در زیر کوه کلار در حال حفر است می گویند اب سوزون را می خواهند ببرند یزد بدون اینکه قطره ای از اب به تالاب چغاخور بریزد مردم گلوگرد اعتراض کردند ولی یه دست صدا نداره هم استانی ها.خاموشی تا کی؟؟؟؟؟؟؟