مهر ۱۴, ۱۳۹۵ سرزمین ما موضوعات سایت ۰
مهره ای که از قبل سوخته بود! (مهرماه ۹۵)
موسوی، هاشمی، خاتمی، احمدی نژاد، هر کدام ۸ سال در راس بالاترین جایگاه اجرایی کشور بودند و هر ایده و برنامه ای که داشتند در این ۸ سال پیاده کردند و هیچ کدام نتوانستند برای حل مشکلات اساسی مردم و کشور اقدام مهمی انجام دهند.. بنابراین تلاش هر کدام برای کسب مجدد کرسی ریاست جمهوری با شکست و ناکامی مواجه شده و می شود. جامعه دیگر تاب تحمل دوباره چهره هایی که ۸ سال در بالاترین مسند اجرایی بودند را ندارد و اساسا این امر مغایر دموکراسی و اصل گردش نخبگان است که تزریق خون تازه در رگ های جامعه است.
در کشورهای پیشرفته که دموکراسی نهادینه شده دارند و در آمریکا روسای جمهور پس از دوران مسئولیت خود حتی از صحنه سیاست هم کنار می روند، اما در کشورهای عقب مانده مسئولان همواره تلاش می کنند مادام العمر در راس قدرت باشند! یا دوباره برای رسیدن به قدرت وارد صحنه شوند.
احمدی نژاد اگرچه در سالهای آغازین دولت خود در برخی اقدامات عمرانی و معیشتی موفقیت هایی داشته و اقدامات ضربتی برای رفع برخی مشکلات بکار گرفته بود اما در ادامه با عملکرد خودمحورانه، مشکلات زیادی برای کشور و مردم بوجود آورده است که حتی برخی حامیان برجسته دیروز را نیز پشیمان کرده است.
عدم استفاده از نیروهای توانمند، برخی مفاسد کلان اقتصادی، برکناری ناگهانی وزرایی که اندک استقلال از خود نشان دادند، خودسری هایی که به جریانات ۸۸ منجر شد، قهر ۱۰ روزه، ماجرای مشایی و جریان انحرافی، بحران اقتصادی، تورم شدید و آسیب هایی که با تندروی های مبتنی بر خودمحوری بر دین و کشور وارد گردید و… آنقدر در خاطر ملت ثبت شده که اگر نهی رهبری هم نبود امکان رای آوری دوباره را نداشت البته احمدی نژاد چندان تبعیت نخواهد کرد .
در واقع حامیان ایشان دچار همان توهمی شدند که حامیان هاشمی رفسنجانی شده بودند و علیرغم توصیه دلسوزان واقع گرا و عقلای منصف وارد صحنه شده و متحمل شکست گردید.
مطرح شدن دوباره احمدی نژاد در پی آن صورت گرفت که دولت فعلی تاکنون نتوانسته برای حل معضلات اقتصادی، معیشت مردم و بیکاری جوانان و.. کاری انجام دهد اما مردم و حتی اصولگرایان و دلسوزان انقلاب فراموش نکردند عده ای در دولت قبل چه خسارت هایی بر کشور و ارزش های اخلاقی و دینی وارد کردند فراموش نکردند که شعار عدالت سر داده شد اما اختلاس و تبعیض و فقر ادمه یافت و فاصله طبقاتی بیشتر شد. بهشت سرمایه داران فرصت طلب شده بود که در آن دوران با زدو بند و سوء استفاده از ضعف و سادگی برخی مدیران یکشبه هزاران میلیارد بر ثروتشان افزوده شد..
اگرچه امروزه هم می بینیم همان شیوه کمابیش رواج دارد و تحول چندان چشمگیری در رفع این نقیصه ها صورت نگرفته است اما تجربه ثابت کرده افرادی که ۸ سال در راس بودند و هر تدبیر که داشتند در این مدت بکار گرفتند نمی توانند اعتماد دوباره جامعه را در این مسند کسب کنند.
فرد معجزه نمی کند
مدتهاست دوران این تفکر که یک فرد می تواند معجزه وار مشکلات کشور را حل کند گذشته است. دوران شخص پرستی و قهرمان سازی سپری شده است. در این کشور بزرگ با جمعیت ۸۰ میلیونی و با معضلات پیچیده داخلی و جهانی، هیچ فردی نمی تواند مانند یک قهرمان معجزه وار بر مشکلات فائق آید. چهره های شایسته و توانمند با سیستم کارآمد و برنامه می توانند موفق باشند. آنچه می تواند کشور را به سوی ساحل پیشرفت هدایت کند داشتن برنامه موثر، اراده جمعی و راسخ، مدیران توانمند، تلاش مستمر و طولانی، فرهنگ سازی، مبارزه با بی عدالتی و دزدی و اختلاس و.. است. بنابراین بزرگنمایی یک فرد برای انتخابات نادرست و با عقل و منطق در تضاد است.
امروزه قابل پذیرش نیست که افرادی همواره در مسند قدرت باشند و گردش نخبگان صورت نگیرد در مورد نمایندگان نیز چنین رویکردی صادق است. جریانی که امروز در راس قدرت هستند قطعا بعد از پایان یک دوره و حداکثر دو دوره باید صحنه را ترک کنند.
روسای جمهور قبلی اگر برنامه جدید و خاصی داشته باشند بهترین گزینه مطرح کردن و حمایت از چهره ای جدید، توانمند و همفکر با خود درعرصه انتخابات است نه اینکه خود دوباره پای در این عرصه بگذارند که در این صورت یا به مهره ای سوخته تبدیل می شوند و یا موجب ایجاد بدبینی مردم به نظام و انقلاب و جریان حامی خود خواهند شد. نگذارید حقیقت در هیاهوی سیاست گم شود. حقیقت این است که اگر چاره ای برای این همه بی عدالتی، تبعیض، دزدی، فقر، بیکاری فزاینده جوانان، زیاده خواهی، قدرت طلبی، خویشاوند سالاری، بی توجهی به مناطق محروم، تنزل فرهنگی، بی اعتمادی و… اندیشیده نشود، کشور با خطر گسترش نارضایتی عمومی و فروپاشی مواجه خواهد شد…
رضا بهرامی دشتکی(دبیر آموزش و پرورش) ـ شهرکرد ـ مهرماه ۱۳۹۵
توهم حامیان، سرپیچی و عدم تبعیت
برخی کارشناسان معتقدند علیرغم توصیه رهبر انقلاب، حامیان افراطی احمدی نژاد در اثر توهم ناشی از احساس موفقیت و محق دانستن خود و با توجه به سوابق گذشته احمدی نژاد تبعیت نخواهند کرد.. بسیار واضح است حضور احمدی نژاد نه تنها منجر به موفقیت در انتخابات نمی شد بلکه به بحران آفرینی در این شرایط سخت می انجامید و موجبات بدبینی به جریان های انقلابی را پدید می آورد که از این منظر این نهی بسیار بجا بود.
در شرح زیر به نقل از موینا به روند طی شده از عدم تبعیت وی در گذشته اشاره می شود:
سرپیچی خودمحورانه
تنها طریق برخورد و رفتار رهبر انقلاب با محمود احمدینژاد، بهرهگیری از فضای رسانه و اصطلاحاً «بلندگو» است و در غیر این صورت، حتی حکم حکومتی رهبر انقلاب هم توسط احمدینژاد، اجرا نمیشود چه برسد به توصیه ایشان. – تجربه نشان داده است هر فردی با توجه به جایگاه و موقعیتی که دارد باید نحوه برخورد و رفتار ویژه خود با محمود احمدینژاد را شناسایی نموده و اقدام نماید. بدین معنی که افراد با توجه به موقعیت خود، باید بتوانند آن رفتاری که بر احمدینژاد اثرگذار است را بیابند تا به نتیجه مطلوب خود دست یابند.
بهطور مثال، «آقای خاص» و رفیق شفیق احمدینژاد میداند باید در خفا و در طی جلسات دونفره، نظراتش را به احمدینژاد انتقال دهد تا اثرگذار باشد. یا «فلان سردار» سپاه میداند باید از تحکم و قدرت بازو بهره گیرد تا احمدینژاد، نظراتش را بپذیرد و اعمال کند. رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیر خود، به نکتهای اشاره فرمودند که نمایانگر شناخت ایشان از احمدینژاد و فهم صحیح از نحوه رفتار خود در قبال او است. ایشان در هنگام بیان علنی نصیحت خود به احمدینژاد در مورد به صلاح نبودن کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، فرمودند: «ما هم اوضاع کشور را خب، غالباً بیشتر از اغلب افراد آشنا هستیم. آدمها هم بخصوص آدمهایی که صدها جلسه با ما نشستند و برخاستند{را} بیشتر و بهتر از دیگران میشناسیم.«
سؤالی که مطرح میشود این است که چه شناختی برای رهبر انقلاب در رابطه با نحوه رفتار با احمدینژاد حاصلشده است که در ابتدای سخنان علنی خود، نصیحت جلسه خصوصی را مطرح میکنند؟ برای پاسخ به این سؤال، باید به چند مورد از سوابق تاریخی دوران احمدینژاد اشاره کرد.
۱- انتهای دولت نهم است. احمدینژاد پیروز انتخابات ریاست جمهوری شده است. اسفندیار رحیم مشایی را به معاون اولی خود برمیگزیند. هواداران او واکنش نشان میدهند. برخی وزرا اعتراض میکنند.اختلافات فراوان میشود.
رهبر انقلاب در حکمی حکومتی و در قالب دستنوشتهای کوتاه اما بهطور خصوصی به احمدینژاد دستور میدهند مشایی را از معاونت اولی بردارد. ایشان میفرمایند: «انتصاب جناب آقای اسفندیار رحیم مشایی به معاونت رئیسجمهور، برخلاف مصلحت جنابعالی و دولت و موجب اختلاف و سرخوردگی میان علاقهمندان به شماست. لازم است انتصاب مزبور ملغی و کان لم یکن اعلام گردد.»
اما احمدینژاد سرپیچی میکند و حکم حکومتی را اجرا نمیکند. این نامه توسط حجتالاسلام ابوترابی فرد نایبرئیس وقت مجلس شورای اسلامی علنی میشود و او علنی شدن این نامه را با نظر رهبری اعلام میکند. پس از علنی شدن حکم حکومتی، بازهم احمدینژاد اقدامی نمیکند اما به دلیل جو رسانهای و فشار افکار عمومی، مشایی از معاونت اولی ریاست جمهوری استعفا میدهد و احمدینژاد، او را رئیس دفتر خود میکند.
۲- دو سال از دولت دهم سپریشده است. فشارهای وارده بر حیدر مصلحی وزیر اطلاعات از جانب دولت و جریان انحرافی، بسیار زیاد است. وزیر را مجبور به استعفا میکند. بلافاصله احمدینژاد با استعفای وی موافقت میکند. خبر میرسد رهبر انقلاب با این استعفا و پذیرش آن، مخالفت کردهاند و در طی حکمی حکومتی اما بهطور خصوصی، وزیر اطلاعات را ابقا نمودهاند. احمدینژاد سرخورده و ناراحت میشود. بنا را بر خانهنشینی میگذارد. نقلقولی از وی منتشر میشود که گفته است «مصلحی وزیر من نیست» و یا اینکه «محدوده اختیارات من تا کجاست.»
احمدینژاد زیر بار حکم حکومتی نمیرود و به خانهنشینی ادامه میدهد. رهبر انقلاب بهصورت صریح وارد میدان میشوند و در دیدار با جمعی از مردم استان فارس، ضمن تأکید بر مقابله جدی خود با انحراف میفرمایند: «…بندهى حقیر هم طبق اصول بنا ندارم در کارها و تصمیمهاى دولت وارد شوم. خب، مسئولیتها در قانون اساسى مشخص است؛ هر کس مسئولیتى دارد؛ مگر آنجایى که احساس کنم یک مصلحتى دارد تقویت میشود؛ مثلاینکه در همین قضیهى اخیر اینجوری بود؛ انسان احساس میکند یک مصلحت بزرگى دارد مورد غفلت قرار میگیرد، تقویت میشود؛ خب، انسان وارد میشود که جلوى این تقویت مصلحت را بگیرد. این، مسئلهى مهمى نیست، نظایرش هم اتفاق مىافتد.»
احمدینژاد پس از یازده روز خانهنشینی و بدون اینکه واکنشی در مورد ادامه کار حیدر مصلحی داشته باشد و یا در قبال حکم رهبر انقلاب، اقدامی انجام دهد به ریاست جمهوری بازمیگردد.
۳ـ اوایل سال ۱۳۸۸ است. احمدینژاد میخواهد سازمان حج و زیارت را از وزارت ارشاد منفک کرده و به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ملحق کند. نامه مشایی به ذیحسابی سازمان مبنی بر مسدود کردن حساب این سازمان ارسال میشود. رهبر معظم انقلاب از این اقدام ناخرسند هستند و در طی حکمی، مخالفت خود را اعلام میدارند.
دو نامه به احمدینژاد نوشته میشود. نامه اول، از دفتر مقام معظم رهبری به احمدینژاد نوشته میشود که در آن مخالفت معظم له به اطلاع ایشان میرسد. البته این نامه پس از یک هفته مجدداً بهصورت «آنی» نیز برای ایشان ارسال شد. نامه دوم را مقام معظم رهبری با دست خط خودشان برای رئیسجمهور مینویسند. بعد از این دو نامه و هنگامیکه مشاهده شد دولت همچنان در پی عملی ساختن تصمیم خود است و ضمناً حکم آقای لیالی توسط مشایی صادر شد و به ذیحسابی هم دستور مسدود کردن حساب سازمان حج ابلاغ شد، آیتالله خامنهای دستور میدهند نامه سوم خطاب به آیتالله ریشهری نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت نوشته شود. آقای حجازی دراینباره توضیح میدهد که «به آیتالله خامنهای عرض کردم: «چرا این مطلب را به آقای ریشهری نوشته شود؟ آن را به خود آقای احمدینژاد بنویسم.» ایشان فرمودند: نه دیگر به او نمیگویم و به آقای ریشهری نوشته شود. البته نمیخواستم کار به اینجا بکشد، ولی بههرحال کشیده شد.»
در آن نامه به نقل از رهبر انقلاب نوشتهشده بود: «مقام معظم رهبری خطاب به جنابعالی فرمودند: جناب حجتالاسلام ریشهری دامت افاضاته درباره جابجایی سازمان حج و زیارت به جناب آقای رئیسجمهور مؤکد تذکر داده شد که الحاق این سازمان به مجموعه گردشگری شایسته نیست مقرر گشت وضعیت به شیوه سابق باقی بماند لذا مقتضی است جنابعالی برنامههای خود را طبق روال سابق ادامه دهید. وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس محترم سازمان حج و زیارت در جریان امر قرار گیرند. مراتب برای اطلاع و اقدامات لازم اعلام میگردد.»
آیتالله ریشهری در خاطرات خود میگوید: «درواقع آقای احمدینژاد تا قبل از اینکه شرایط به این صورت درآید، حاضر نبود دستور مقام معظم رهبری را بپذیرد، اینگونه موضعگیری ایشان برابر رهبری تا آن تاریخ، بیسابقه و شگفتانگیز بود.»
۴- چند ماه تا انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم باقیمانده است. احمدینژاد در تکاپوی حضور مجدد در انتخابات است. تیم انتخاباتی ستاد خود را منصوب کرده است. سفرهای استانی و تبلیغاتی خود را شروع کرده است. به دیدار رهبر انقلاب میرود تا شرایط ورود خود را تسهیل کند. در عین ناباوری با مخالفت ایشان روبرو میشود. تمام تلاشش را میکند تا نظر ایشان را تغییر دهد اما نمیتواند. از جلسه خارج میشود. محتویات جلسه را منتشر نمیکند. اعلام عدم کاندیداتوری نمیکند. بیتوجه به نظر رهبر انقلاب، به سفرهای تبلیغاتی خود ادامه میدهد. احکام جدیدی برای همکاران خود صادر میکند. به گرگان میرود. برای آبادان برنامهریزی میکند و نشانهای از انصراف و عدم حضور در انتخابات در رفتار وی دیده نمیشود.
پس از تأییدها و تکذیبها، سرانجام رهبر انقلاب وارد میدان میشوند و بهصورت صریح و علنی، توصیه خود را به محمود احمدینژاد مبنی بر عدم حضور در انتخابات بیان میکنند. پس از علنی شدن این توصیه، جو رسانهای و فضای افکار عمومی، احمدینژاد را مجبور میکند سفر آبادان را لغو کند و در طی نامهای طلبکارانه، به رهبر انقلاب بنویسد که من به شما گفته بودم که نمیآیم! آنچه از این نوشتار نتیجه میشود آن است که تنها طریق برخورد و رفتار رهبر انقلاب با محمود احمدینژاد، بهرهگیری از فضای رسانه و اصطلاحاً «بلندگو» است و در غیر این صورت، حتی حکم حکومتی رهبر انقلاب هم توسط احمدینژاد، اجرا نمیشود چه برسد به توصیه ایشان.
مهرماه ۱۳۹۵
bigtheme
آبان ۱۷, ۱۴۰۳ ۱
مهر ۰۳, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۲۸, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۰۱, ۱۴۰۳ ۴
آبان ۱۷, ۱۴۰۳ ۱
مهر ۰۳, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۲۸, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۰۱, ۱۴۰۳ ۴
ویژه تاریخ و فرهنگ ایران و سرزمین بختیاری، سرزمین آفتاب، سرزمین آزاد، سرزمین آریایی، سرزمین کوهساران بلند، سرزمین رودهای خروشان، سرزمین چشمه ساران زلال، سرزمین جنگلهای سرسبز، سرزمین دشت های زیبا، سرزمین برف و آب و آفتاب، سرزمین تاریخ و تمدن دیرینه، سرزمین فاتحان مشروطیت، سرزمینی در قلب ایرانزمین… بختیاری بزرگترین قوم ایرانی و آریایی در ایران و تنها قوم صددرصد شیعه..*این سایت آزاد، مستقل و مردمی است. تاسیس1391
شهریور ۳۱, ۱۳۹۷ ۲۶
خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
آذر ۱۷, ۱۴۰۲ ۲۳
اسفند ۱۱, ۱۴۰۲ ۲۲
آذر ۱۰, ۱۳۹۱ ۲۰
تیر ۱۲, ۱۳۹۵ ۱۶
خرداد ۰۲, ۱۳۹۵ ۱۶
آبان ۰۶, ۱۳۹۵ ۱۵
خرداد ۲۰, ۱۳۹۲ ۱۳
مرداد ۱۰, ۱۳۹۵ ۱۲
دی ۰۳, ۱۳۹۴ ۱۰
آذر ۱۱, ۱۴۰۲ ۱۰
شهریور ۰۸, ۱۳۹۵ ۸
اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳ ۸
مهر ۲۶, ۱۴۰۱ ۷
آبان ۱۷, ۱۴۰۳ ۱
مهر ۰۳, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۲۸, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۰۱, ۱۴۰۳ ۴
خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳ ۸
اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۳ ۰
اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
اردیبهشت ۰۷, ۱۴۰۳ ۲
اردیبهشت ۰۵, ۱۴۰۳ ۰
فروردین ۲۹, ۱۴۰۳ ۰
فروردین ۲۴, ۱۴۰۳ ۰
فروردین ۱۹, ۱۴۰۳ ۰
اسفند ۲۵, ۱۴۰۲ ۱
اسفند ۲۴, ۱۴۰۲ ۲
7 ماهپیش
مهر ۰۳, ۱۴۰۳ ۰
همایش ملی زندگی، آثار و شخصیت پژمان بختیاری (شاعر بزرگ معاصر، محقق و مترجم) پژمان بختیاری محقق، مترجم و شاعر نامدار...تیر ۲۸, ۱۴۰۳ ۰
📙کتاب” دشتک بر بلندای تاریخ ” منتشر شد. کتاب “دشتک، بر بلندای تاریخ بختیاری” تالیف «رضا بهرامی دشتکی» پس از سالها...خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
معرفی کتاب: این اثر پژوهشی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فهرست آثار فاخر قرار گرفت و مورد حمایت ویژه واقع گردید…...اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳ ۸
تاریخ بختیاری از آغاز تاکنون مقدمه: سرزمین ایران از آغاز دوران تاریخی به تدریج شاهد شکل گیری کهن ترین تمدن های بشری بود...اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۳ ۰
پژمان بختیاری در کلام دکتر کزازی دکتر میرجلال الدین کزازی استاد بزرگ زبان و ادبیات پارسی در سخنانی درباره شخصیت شاعر...اردیبهشت ۰۷, ۱۴۰۳ ۲
آثار منظوم و منثور پژمان بختیاری شاعر بزرگ معاصر + نصاویر فهرست کتاب ها و آثار پژمان بختیاری: پژمان بختیاری شاعری...فروردین ۲۹, ۱۴۰۳ ۰
زندگینامه دکتر قیصر امین پور (۱۳۳۸-۱۳۸۶) از شاعران بزرگ معاصر دکتر قیصر امینپور از شاعران بزرگ ایران پس از انقلاب...اسفند ۲۴, ۱۴۰۲ ۲
صفحه پژمان بختیاری ویژه زندگی، اشعار و آثار حسین پژمان بختیاری شاعر بزرگ ایران ■ـ زندگینامه پژمان بختیاری ...اسفند ۱۷, ۱۴۰۲ ۰
در همین کوهستان زنی می زیسته که برابر صد مرد در سرنوشت تاریخ معاصر ما دخیل بوده است. مقصودم «بی بی مریم بختیاری» است…...اسفند ۱۱, ۱۴۰۲ ۲۲
رضا بهرامی نویسنده و پژوهشگر رضا بهرامی دشتکی(نویسنده و پژوهشگر) رضا بهرامی دشتکی نویسنده و پژوهشگر ایرانی اهل دشتک...آذر ۰۳, ۱۴۰۲ ۶
زندگینامه و اشعار حسین پژمان بختیاری شاعر بزرگ معاصر زندگی نامه پژمان بختیاری (۱۳۵۳ـ ۱۲۷۹) حسین پژمان بختیاری،...سرزمین بختیاری در قسمتهای وسیعی از فلات مرکزی و جنوب غربی ایران در میان رشته کوه های زاگرس میانی اغلب در استان های: «چهارمحال بختیاری، خوزستان، اصفهان، لرستان، کهگیلویه بویراحمد» و بخش هایی از استانهای «فارس، بوشهر، مرکزی، ایلام و..» قرار دارد.
علاوه بر آن جمعیت عظیمی از بختیاری ها در تهران، اصفهان، شیراز، اهواز، قم و کرج و.. سکونت دارند و با احتساب سایر اقوام لرتبار گستره وسیع تری پیدا می کند. سرزمین پهناور بختیاری از موقعیت طبیعی و جغرافیایی ویژه ای در قلب ایران زمین برخوردار است.
بزرگترین رودخانه های کشور «زاینده رود»، «رود کارون» و «رود دز» از «زردکوه بختیاری» سرچشمه می گیرند. با طبیعت بکر و زیبا، رودهای خروشان، چشمه ساران زلال، جنگلهای سرسبز و مناطق دیدنی و گردشگری بی نظیر...