بهمن ۱۹, ۱۳۹۴ سرزمین ما موضوعات سایت ۰
طهمورث فتاحی رئیس مجمع عالی معتمدین ومتنفذین بسیج عشایر استان چهارمحال وبختیاری../
حماسه بیعت بختیاریها با حضرت امام در۱۹ بهمن ۵۷ چگونه شکل گرفت و چرا باید گرامی داشته شود؟
زمانی که خبر بازگشت امام راحل در تمام نقاط کشور پیچید بازوی انقلاب خونی تازه را در کالبد خود احساس کرد تا باری دیگر رهبری به بلندای تاریخ را در کنار خود ببیند و لمس نماید. در آن روزها همه آماده تحولی عظیم بودند؛ تحولی که از سال ۴۲ آغاز و هم اکنون آماده ثمردهی بود.در این بین اقشار مختلف فوج فوج به این حرکت میلیونی میپیوستند تا هر روز راه برای رسیدن به قله انقلاب و افتخار هموارتر گردد.
از شکنندهترین ضربات بر پیکر رژیم شاهنشاهی، حرکت شجاعانه قوم بختیاری در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ بود که بحق میتوان آن را از ایام الله نامید. در این روز، بختیاریهای متعهد پس از روزها التهاب وپیگیری وجوش وخروش، با حضور در اقامتگاه رهبر بزرگ انقلاب اسلامی درتهران و بیعت با حضرت امام، سندی از افتخار، حماسه، رشادت و ایمان را در برگهای زرین انقلاب اسلامی وقوم بختیاری به ثبت رسانیدند. این حماسه حضور و بیعت قاطعانه بختیاریها، طلیعه خجسته انقلاب عظیم گردید ،آری اینگونه شد که قومی که از نظر شاه وبختیار مهمترین پشتوانه بختیاروطاغوت به نظر می رسیدوگاهی هم بختیار تهدید می کرد نگذارید ایل بختیاری رابه تهران فرابخوانم تا مردم را سرجایشان بنشاند بعلت تحولی که انقلاب در روح انسان ها پدید آورده بود قوم آرمانخواه وآزادمردان بختیاری که از دوران مشروطیت به دنبال شریعت ،عظمت وآزادی واقعی ملت بودوبه آن دست پیدا نکرده بودوافرادی مانند بختیار آن را به بی راهه برده بودند بایک حرکت از قبل طراحی شده که روزها عده ای روی آن کارکرده بود ندبا حضور به موقع وبا بصیرت درتهران در خدمت آرمان انقلاب اسلامی وامام راحل درآمد و در طول انقلاب نیز خصوصا در ۸ سال دفاع مقدس حماسههای پر شوری در دفاع از کیان اسلام و انقلاب آفرید
امام (ره) در این روز خطاب به بختیاریها حرکت آنها را مهم بر شمردند و فرمودند: شما جوانمردان ایل بختیاری خوش آمدید ، یکی از بزرگترین خیانت هایی که سلسله پهلوی به ایران کردند این بود که عشایر و ایلات ما را از بین بردندپشتوانه مملکت ما ایلات و عشایر بودند که از آنجمله ایل بختیاری که من سوابق با آنها دارم بختیاریها این عنصر را از خود نمی دانندومقابل اوایستاده است باید این قیام را ادامه دهید تا ان شاء الله آخر نقطه و نهایت که قیام یک حکومت عدل انسانی اسلامی به جای یک حکومت طاغوتی است. اما این بیعت تاریخی باعث گردید تا بختیارها با این حرکت دژخیمان رژیم را بیش از پیش نا امید و امواج خروشان انقلابی مردم را فزونتر کنند.واین زمانی است که تنها سه روز تا پیروزی انقلاب اسلامی باقی است خبری ظهر روز ۲۰ بهمن ۱۳۵۷ توجه ملت و بختیار نخست وزیر طاغوت را به خود جلب کرد” ۱۵۰۰ نفر از ایل بختیاری با امام خمینی بیعت کردند”؛ خبر این بیعت در مطبوعات به چاپ رسید اکثریت ایل بختیاری در مقابل بختیار ایستادند، وبختیار هرگز تصور نمیکرد در ایل بختیاری این همه نیروی مذهبی وانقلابی وجود داشته باشد وبا او به مقابله برخیزند وبا رهبر انقلاب بیعت کنند وفریاد “بیزاری از بختیاروشاه ” سر دهند. گرچه این همراهی در سایر اقشار نیز وجود داشت. حضرت امام خمینی (ره) نیز همواره دردیدارها وپیامهای خود از بختیاریها با عنوان برادران سلحشور مذهبی،وپشتیبان ملت ایران نام میبردند .
مقام معظم رهبری نیز همیشه نسبت به قوم بختیاری نگاهی راهبردی ، مهربانانه و بسیار مثبت دارند ونمونه ان دردوبار دیداری که از استان داشتند درمحرومترین نقاط چهارمحال بختیاری یعنی سرآقاسیدولپدبازفت حضوریافته اندو بختیاری ها راموردتفقد خود قرارداده اند به خصوص فرمایشات گهر بار ایشان دردیدارستاد کنگره شهدا درمهرماه امسال فرمودند:اون نکتهای که آقای نکونام گفتند دربارهی آمدنِ مردم چهارمحالوبختیاری [به تهران] برای ابراز بیزاری از بختیار، خیلی مهم است. ممکن است مردم شیراز، مردم مشهد، مردم تبریز هم بیایند از بختیار ابراز بیزاری بکنند امّا خیلی فرق میکند که مردم بختیاری بیایند از یک فرد سیاسیِ شاخص بختیاری که در مقابل انقلاب و در مقابل امام قرار گرفته، ابراز بیزاری کنند؛ این نکته مهم است. این هم که ایشان گفتند که مردم توقّع دارند که آن روز روز شاخصی باشد، درست است، این واقعاً جا دارد؛ چون در بین عشایر این وابستگیها و پیوندهای عشایری، چیز کوچکی نیست، چیز خیلی مهمّی است. اینها همان کسانی هستند که در قضیّهی مشروطه، بلند شدند از شهرکرد -آنوقت دهکرد- آمدند اصفهان و اصفهان را گرفتند و آمدند تهران و کارهای بزرگی را انجام دادند، بیشتر با پیوندهای محلّی این کار را میکردند؛ یعنی تأثیرات قبایلی و عشایری بر روی مردم وجود داشت که حرکت می کردند میآمدند. امّا همین پیوندها در آنجایی که پای دین در میان است، پای انقلاب در میان است، پای امام در میان است، بکلّی کمرنگ می شود و بیخاصیّت می شود و از بین می رود؛ این خیلی چیز مهمّی است. بنابراین خیلی کار بجا و بموقعی است .
همبستگی قوم بختیاری و بیعت با امام (ره)، یکی از آن حوادث تسریع کننده پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.انقلاب اسلامی، گامی بزرگ برای یکپارچگی ووحدت ملت بود تا تمامی اقشار جامعه در یک حرکت منسجم به سوی هدفی والا به نام استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی حرکت کنند. در این میان نقش ایل بختیاری به عنوان پیشتاز برای پیوستن به ملت غیر قابل انکار است دولت بختیار مبهوت از اوضاع به وجود آمده نمی خواست به همین سادگی غائله را به مردم تسلیم نماید بختیار نیز سالها بعداز اینکه از کشور فرار کرده بود در خاطرات خود بیان کرد بیعت بختیاریها با امام خمینی (ره) پیام پایان عمرمن وحکومت پهلوی را به همراه داشت و در واقع حرکت وبیعت بهمن ماه بختیاری ها تیر خلاص را به حکومت پهلوی زد.پس از این بیعت بود که کمراو و طاغوت شکسته شد، این حرکت بزرگ در سرعت بخشیدن به پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسزایی ایفا نمود بنابراین قوم بختیاری به عنوان قوم تمام شیعه در طول تاریخ موحد وخداپرست بوده وهمواره خود را وقف آرمانهای ایران و اسلام کرده است .
قوم بختیاری یک عقبه فرهنگی عظیم وموثردارد که دارای مولفهای دینی وملی است واین فرهنگ نسل به نسل به ما رسیده وباهمین تربیت فرهنگی گذشتگان ما دربرهه های مختلف ودرشرایط سخت پیشقراول دفاع از کشور وارزشهای دینی بوده اندودرنظام مقدس جمهوری اسلامی هم مردان وبانوان فهیم وبافضیلت بختیاری باافتخار درصف اول انقلاب حضور داشته اندخصوصا دردوران دفاع مقدس که شهدای عزیزوجانبازان وایثارگران بزرگواری راتقدیم اسلام نمود.فرهنگ بختیاری فرهنگ غیرتمندی، فرهنگ ولایتمداری، فرهنگ جوانمردی وفرهنگ عزتمندی است آنان همواره بادرک صحیح ازفرهنگ دینی وایرانی بااحترام بااقوام دیگر مراوده داشته اند. بختیاریهامفتخرند که مورد تمجیدکریمانه رهبر عظیم الشان خود قرار گرفته اندپس از اقدامات وپیگیری های شایسته دراستان که توسط نماینده معزز ولی فقیه دراستان جناب آقای نکونام باهمکاری برخی از ائمه محترم جمعه ومسئولان استان وبه همراه ستاد دهه فجر استان وحوزه مقاومت بسیج عشایری استان ومجمع عالی بسیج عشایری استان وجمع بختیاریهای متدین و انقلابی انجام گرفته که جای قدردانی وسپاسگزاری بی نهایت دارد
لازم است چند نکته را یاد آوری کنیم وانتظار می رود دست اندر کاران ثبت این حماسه تاریخی به اهمیت موضوع وکار عمقی توجه ودقت بیشتری بعمل آورند تااین مطالبه مردمی که حداقل پنج میلیون نفر به آن افتخار می کنندومورد تاکید رهبری نیز هست بایداز حاشیه ها وآسیب ها وتحریف وانحراف اساسی آن جلوگیری گردد.
۱-دریکی از جلسات شورای فرهنگ عمومی برخی ازتلاشگران دلسوز وبی غرض اعلام کردند که ما دربررسی های کتابخانه ای به این نتیجه رسیدیم که دیدار بیستم صورت گرفته نه نوزدهم وبه دنبال مستندات محکم هستند برخی دیگر هم عنوان کردند چون نوزدهم روز بیعت همافران نیروی هوائی است پس بخاطر اینکه تحت تاثیر این روز قرارنگیرد بیستم بهتر است من خود این عزیزان را می شناسم همه افراد صاحب نظر هستند اما برادران عزیز چقدر تاریخ قوم بختیاری را می شناسید وچقدر در فضای ایام روز های پر التهاب انقلاب ۵۷ قرار می گیرید واز ۱۵۰۰نفری که دراین روز تاریخی حضور داشتند به چند نفردسترسی پیدا کردید البته اقداماتی هم انجام شده ولی این سئوال را جواب بدهید که چند نفر از آنها بختیاری هستند عزیزان همراهان هم نور چشم هستند وگرانمایه لیکن ازبزرگان بختیاری که اتفاقا”درقید حیات هم هستندچند نفررا دیده اید تاعلت تاکید آنها بر نوزدهم واقعیت هارابشنویدتا بتوانید بهتر مستندسازی و تصمیم سازی کنید.
۲-درست است که اساس حرکت ازچغاخور وبلداجی و شهرستان بروجن صورت گرفته لیکن بیش از هزار نفر از سایر نقاط استان واستانهای همجواربختیاری نشین هم دراین حماسه حضورداشتند اگر با این روند موضوع مستند سازی شود ممکن است که افراد حاضر دراین حماسه که هم اکنون دراستانهای خوزستان واصفهان ولرستان ساکن هستند وروز نوزدهم را تجلی گاه حماسه بیعت وخاطره می دانند اقداماتی انجام خواهند داد که این کار ارزشمند راتحت تاثیر قراردهندودرآینده هرکسی یک تفسیری از آن برای خود انجام دهدواصل موضوع با بی رغبتی به فراموشی سپرده شود بنابراین ازمحققین ودست اندر کاران عزیز می خواهم خیلی روی عدد ۱۹و۲۰ تمرکز نکنند زیراکه نوزدهم در عصر روز ورود حضرت امام به کشور تعیین شده ویکروز تصادفی نبوده است که حالاکسی بخواهد آن را اثبات کند به هرحال در ایل بختیاری نوزدهم مقبولیت بیشتری دارد مع ا لوصف به اهمیت آن وارزش این حماسه ماندگار بپردازید بهتر است تاعدد نوزده وبیست .
۳- افکار عمومی بختیاریها واحادمردم این سئوال رادارند؟ که دست اندر کاران واقعه بین باشند !برادران عزیز بیش از ۳۸ سال از این واقعه تاریخی می گذرد افراد متعددومتدین زیادی هم در استان حضور داشتندودارند همه یادمان نرود که این کار برزمین مانده بود . دریکی دوسال گذشته آقای نکونام حفظ الله زحمات زیادی متحمل شدند تا این حماسه را بابیانات خودشان ونهایتا” مقام معظم رهبری آبرو دادندواحیا کردند.چرا برای برگزاری گرامیداشت این حماسه تاریخی بدون مشورت ایشان برنامه ریزی می کنید اصل موضوع این است که دراین روز حماسه آفرینان ومردم استان می خواهند درمرکز استان با نماینده مقام معظم رهبری دراستان ودر مصلی اما خمینی (ره) وباآرمانهای نظام اسلامی تجدید بیعت کنند .
چرا وبه چه دلیل به این مهم توجه نمی کنید واین نگرانی وجود دارد که اساس وارزش کار با چند تجمع احساسی دچار تحریف شود. درخاتمه ضمن تقدیر وتشکر خالصانه از جناب آقای نکونام نماینده محترم ولی فقیه دراستان ،از مدیریت ارشد استان جناب آقای استاندار و نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی وفرمانداران محترم واعضای شوراهای اسلامی روستاها وبخش وشهروشهرستان واستان ومسئولان فرهنگی استان وکشور انتظارداریم عنایت بیشتری به مطالبات رهبری وبویژه این حماسه تاریخی داشته باشید واین واقعه تاریخی را درتقویم رسمی کشور وانقلاب به ثبت برسانید وبه جهت نکوداشت این واقعه تاریخی اسم خیابانها و میادین های مهم شهرهای استان رابا این حماسه بزرگ نام گذاری وهمه ساله برنامه گرامی داشت با برگزاری همایش های علمی دینی وتبینی وظیفه خودرا به این حماسه آفرینی قوم بزرگ بختیاری ادا نمائیدوازمقام معظم رهبری که درسال جاری دوبار مردم ومسئولان استان را بحضورطلبیدند وبا رهنمودها ویاد آوری شجاعت ودین مداری وحماسه آفرینی مردم استان ورزمندگان سپاه قمر بنی هاشم (ع) رامورد لطف خود قراردادند بی نهایت سپاسگزاریم .
طهمورث فتاحی رئیس مجمع عالی معتمدین ومتنفذین بسیج عشایر استان چهارمحال وبختیاری
***
l
همایش ملی عشایر کشور فرصتی برای تبیین حماسه تاریخی بیعت بختیاری هابا حضرت امام (ره)در ۱۹بهمن ۵۷ است
رئیس مجمع عالی معتمدین ومتنفذین عشایر استان چهارمحال وبختیاری گفت: نشست ملی معتمدان ومتنفذین عشایر فرصتی برای تبیین حماسه تاریخی بیعت بختیاری هابا حضرت امام (ره)در ۱۹بهمن ۱۳۵۷دستاوردهای انقلاب و تعامل، بصیرت، دشمن شناسی و وحدت جامعه عشایری وهم افزایی و وحدت بین اقوام مختلف ایران است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مهندس طهمورث فتاحی اظهار کرد: عشایر استان وبخصوص ایل بختیاری که بعنوان بزرگترین ایل کشور وجهان شناخته می شود نقش تاثیرگذاری درحوادث مهم تاریخی ایران به ویویژه دوران انقلاب اسلامی ودفاع مقدس داشته اند.
وی گفت سران معتمدان و بزرگان اقوام عشایر کشور نقش موثری در رواج و رونق اقتصاد کشور دارند، ومصداق بارز اقتصاد مقاومتی هستنداظهار کرد: این قشر در توسعه ملی نقش تاثیرگذاری دارند وجامعه عشایری با فعالیتها ی شبانه روزی وتولیدات خود کشور را از برخی وابستگیها خود کفا کرده اند.
رئیس مجمع عالی معتمدین ومتنفذین بسیج عشایر استان با بیان اینکه تولید و تلاش اقتصادی عشایر میتواند باعث خلق حماسه اقتصادی شود، افزود: این قشر از جامعه قشری پویا و شاداب بوده که همواره در حال کار و تلاش هستند.
فتاحی با بیان اینکه اصالت فرهنگی وتاریخی ،سلحشوری ،ولایت پذیری عشایر ویژگی متمایز کننده آنها با باسایراقشاراست که ، خاطرنشان کرد: عشایر با وجود تحولات گسترده درسایر جوامع مختلف همواره با حفظ آداب و سنتهای خود از گزند آسیبهایی که در شهرها وجود دارد مبری هستند.
فتاحی با بیان اینکه بصیرتافزایی در جامعه عشایری از هدفهای مهم است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری انتظار این را دارند که عشایر کشور با بصیرت و آگاهی در کنار حضور حداکثری خود خلق حماسه کنند تا باعث ناامید کردن دشمنان شوند.
وی افزود: عشایر شجاع و غیور و مرزداران امین این ملت هستند و از اهداف این گردهم آیی ، تقویت همدلی و وحدت دانست و گفت: انتخابات حماسه ای دیگر بعد از ۲۲ بهمن است که عشایر در این انتخابات حاضر می شوند و با وحدت خود در سایه امنیت و پیشرفت اقتصادی سیاسی از نفوذ و دسیسه های دشمن جلوگیری خواهند کرد.
یادآوری می شود عشایر استان چهارمحال وبختیاری با تعداد۱۴۶۵۷ خانوار وجمعیتی بیش از ۱۲۶۰۳۹نفر حدود ۶/۱۴درصدجمعیت استان ۶۴/۱۰درصدجمعیت کشورودارابودن ۵/۱میلیون واحد دامی در ۵زیست بوم و۳۶کانون توسعه و۱۶۰سامانه فعالیت و حدود ۲۵درصدگوشت قرمز استان راتولید ودربیش از۸۵درصد جغرافیای استان حضوردارند ونقش ممتازی در اقتصاد مقاومتی ایفا می کنند.
مطالب مرتبط:
دیدار بختیاری ها با امام در دوران انقلاب + تصاویر
حرکت بختیاری ها برگ زرینی در تاریخ انقلاب
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۰۹, ۱۴۰۳ ۲۰
آبان ۲۷, ۱۴۰۳ ۲
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۰۹, ۱۴۰۳ ۲۰
آبان ۲۷, ۱۴۰۳ ۲
ویژه تاریخ و فرهنگ ایران و سرزمین بختیاری، سرزمین آفتاب، سرزمین آزاد، سرزمین آریایی، سرزمین کوهساران بلند، سرزمین رودهای خروشان، سرزمین چشمه ساران زلال، سرزمین جنگلهای سرسبز، سرزمین دشت های زیبا، سرزمین برف و آب و آفتاب، سرزمین تاریخ و تمدن دیرینه، سرزمین فاتحان مشروطیت، سرزمینی در قلب ایرانزمین… بختیاری بزرگترین قوم ایرانی و آریایی در ایران و تنها قوم صددرصد شیعه..*این سایت آزاد، مستقل و مردمی است. تاسیس1391
شهریور ۳۱, ۱۳۹۷ ۲۶
خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
آذر ۱۷, ۱۴۰۲ ۲۳
اسفند ۱۱, ۱۴۰۲ ۲۲
آذر ۰۹, ۱۴۰۳ ۲۰
خرداد ۰۲, ۱۳۹۵ ۱۷
تیر ۱۲, ۱۳۹۵ ۱۶
آبان ۰۶, ۱۳۹۵ ۱۵
خرداد ۲۰, ۱۳۹۲ ۱۳
مرداد ۱۰, ۱۳۹۵ ۱۲
آذر ۱۱, ۱۴۰۲ ۱۰
دی ۰۳, ۱۳۹۴ ۱۰
شهریور ۰۸, ۱۳۹۵ ۸
اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳ ۸
مهر ۲۶, ۱۴۰۱ ۷
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
آذر ۰۹, ۱۴۰۳ ۲۰
آبان ۲۷, ۱۴۰۳ ۲
آبان ۱۷, ۱۴۰۳ ۱
تیر ۲۸, ۱۴۰۳ ۰
تیر ۰۱, ۱۴۰۳ ۴
خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳ ۸
اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۳ ۰
اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
اردیبهشت ۰۷, ۱۴۰۳ ۲
اردیبهشت ۰۵, ۱۴۰۳ ۰
فروردین ۲۹, ۱۴۰۳ ۰
فروردین ۲۴, ۱۴۰۳ ۰
8 ماهپیش
آذر ۱۰, ۱۴۰۳ ۰
گرامیداشت پژمان بختیاری شاعر بزرگ ایران در دانشگاه فرهنگیان به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شهرکرد،...آذر ۰۹, ۱۴۰۳ ۲۰
زندگینامه و آثار/ زادگاه پژمان «دشتک بختیاری» در دامنه کوهساران بلند بختیاری، منتهی به «زردکوه» و در کنار سرچشمه های...آبان ۲۷, ۱۴۰۳ ۲
تمدید شد/ مهلت ارسال مقالات ۱ اسفند برگزاری همایش: ۸ اسفند۱۴۰۳ همایش ملی زندگی، آثار و شخصیت پژمان بختیاری (شاعر بزرگ...تیر ۲۸, ۱۴۰۳ ۰
📙کتاب” دشتک بر بلندای تاریخ ” منتشر شد. کتاب “دشتک، بر بلندای تاریخ بختیاری” تالیف «رضا بهرامی دشتکی» پس از سالها...خرداد ۱۹, ۱۴۰۳ ۲۴
معرفی کتاب: این اثر پژوهشی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فهرست آثار فاخر قرار گرفت و مورد حمایت ویژه واقع گردید…...اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳ ۸
تاریخ بختیاری از آغاز تاکنون مقدمه: سرزمین ایران از آغاز دوران تاریخی به تدریج شاهد شکل گیری کهن ترین تمدن های بشری بود...اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۳ ۰
پژمان بختیاری در کلام دکتر کزازی دکتر میرجلال الدین کزازی استاد بزرگ زبان و ادبیات پارسی در سخنانی درباره شخصیت شاعر...اردیبهشت ۰۷, ۱۴۰۳ ۲
آثار منظوم و منثور پژمان بختیاری شاعر بزرگ معاصر + نصاویر فهرست کتاب ها و آثار پژمان بختیاری: پژمان بختیاری شاعری...فروردین ۲۹, ۱۴۰۳ ۰
زندگینامه دکتر قیصر امین پور (۱۳۳۸-۱۳۸۶) از شاعران بزرگ معاصر دکتر قیصر امینپور از شاعران بزرگ ایران پس از انقلاب...اسفند ۲۴, ۱۴۰۲ ۲
صفحه پژمان بختیاری ویژه زندگی، اشعار و آثار حسین پژمان بختیاری شاعر بزرگ ایران ■ـ زندگینامه پژمان بختیاری ...اسفند ۱۷, ۱۴۰۲ ۰
در همین کوهستان زنی می زیسته که برابر صد مرد در سرنوشت تاریخ معاصر ما دخیل بوده است. مقصودم «بی بی مریم بختیاری» است…...سرزمین بختیاری در قسمتهای وسیعی از فلات مرکزی و جنوب غربی ایران در میان رشته کوه های زاگرس میانی اغلب در استان های: «چهارمحال بختیاری، خوزستان، اصفهان، لرستان، کهگیلویه بویراحمد» و بخش هایی از استانهای «فارس، بوشهر، مرکزی، ایلام و..» قرار دارد.
علاوه بر آن جمعیت عظیمی از بختیاری ها در تهران، اصفهان، شیراز، اهواز، قم و کرج و.. سکونت دارند و با احتساب سایر اقوام لرتبار گستره وسیع تری پیدا می کند. سرزمین پهناور بختیاری از موقعیت طبیعی و جغرافیایی ویژه ای در قلب ایران زمین برخوردار است.
بزرگترین رودخانه های کشور «زاینده رود»، «رود کارون» و «رود دز» از «زردکوه بختیاری» سرچشمه می گیرند. با طبیعت بکر و زیبا، رودهای خروشان، چشمه ساران زلال، جنگلهای سرسبز و مناطق دیدنی و گردشگری بی نظیر...