آذر ۲۳, ۱۳۹۹ سرزمین ما موضوعات سایت ۰
نخستین جشنواره شعر و ترانه گویشی بختیاری با عنوان جشنواره سوزو
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، ابراهیم شریفی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: مهلت ارسال آثار به دبیرخانه نخستین جشنواره شعر و ترانه گویشی بختیاری با عنوان جشنواره سوزو (سبزکوه) تا ۱۳ دی ماه به میزبانی شهرستان خانمیرزا تمدید شد او افزود: شناسایی و معرفی ظرفیتهای ادبی استان، معرفی و بهرهگیری از سبک زندگی، آداب و رسوم موثر و ارزشمند اصالت فرهنگی در فرهنگ بختیاری از محورهای این جشنواره به شمار میرود. شریفی اضافه کرد: این جشنواره در موضوعات آزاد، سبک زندگی، آداب و رسوم و اصالت در فرهنگ به صورت رقابتی برگزار میشود.
او، آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره را ۱۳ دی اعلام کرد و گفت: اختتامیه جشنواره ۱۵ دی ماه به میزبانی شهرستان خانمیرزا در ۲ رده سنی بالای ۳۰ سال و کمتر از آن برگزار میشود. شریفی با بیان اینکه هر شاعر میتواند حداکثر سه اثر با گویش بختیاری در همه قالبهای شعری ارسال کند، تصریح کرد: شرکتکنندگان از ارسال اشعاری که در سایر جشنوارهها برگزیده شدهاند خودداری کنند. او، آدرس دبیرخانه این جشنواره را اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لردگان اعلام کرد و افزود: اجرای مراسم حضوری اختتامیه منوط به دستور ستادکرونای استان است.
محفل ادبی شاعران شهرستان اردل ۲۷ آذرماه/
نخستین همایش ملی ایرانشناسی تاریخ، فرهنگ و هنر
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ، عباس قنبری رئیس بنیاد ایرانشناسی چهارمحال و بختیاری، از برگزاری نخستین همایش ملی ایرانشناسی استانها؛ تاریخ، فرهنگ و هنر استان خبر داد و گفت: این همایش اسفندماه امسال در محل بنیاد ایرانشناسی کشور برگزار میشود. او افزود: هدف از برگزاری این همایش طرح فرصتی علمی برای پژوهشگران حوزه علوم انسانی جهت مطالعه و تحقیق پیرامون تمدن و فرهنگ چهارمحال و بختیاری و شناسایی و معرفی جدیدترین یافتههای پژوهشی حوزه این استان است.
قنبری اضافه کرد: علاقمندان میتوانند آثار خود را در محورهای باستانشناسی، تاریخ و فرهنگ استان به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. او ادامه داد: شرکت کنندگان برای اطلاع از مقررات شرکت در جشنواره و اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی همایش به آدرس HTTP:PROVINCE.IRANOLOGY.IR مراجعه نمایند. منبع: باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد.
فراخوان جشنواره ملی نماهنگ روستا و عشایر
توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری منتشر شد.علاقهمندان برای شرکت در جشنواره میتوانند نماهنگهای خود از سال ۱۳۹۶ تاکنون را حداکثر در مدت زمان ۸ دقیقه با موضوعهای آداب و رسوم روستاییان و عشایر در مناسبتهای مذهبی ملی، دیروز، امروز و فردا در سبک زندگی عشایر و روستاییان، آب، روستا و عشایر، فرهنگ ایثار و شهادت و آزاد (با نگاه به اهداف جشنواره) به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به تارنمای www.chb.farhang.gov.ir مراجعه کنند یا با شماره ۰۹۱۳۱۸۴۱۵۵۴ از طریق پیام رسانها در ارتباط باشند
دوازدهمین جشنواره شاهنامه خوانی
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لردگان، از برگزاری دوازدهمین جشنواره شاهنامه خوانی مناطق زاگرس نشین کشور در این شهرستان خبر داد و افزود: شرکتکنندگان این جشنواره تا ۲۰ بهمنماه فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره در اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان لردگان ارسال کنند برگزاری جشنواره شاهنامه خوانی مجازی: موسوی اضافه کرد: این جشنواره در بخش شاهنامهخوانی در دو گروه سنی زیر ۲۵ سال و بالای ۲۵ سال برگزار و بخش نقالی در چهار رده سنی زیر ۱۰ سال، ۱۱ تا ۱۶ سال، ۱۷ تا ۲۴ سال و بالای ۲۵ سال برگزار میشود. ارسال آثار شاهنامهخوانی و همچنین نقالیخوانی به صورت تصویری و صوتی به مدت ۱۰ دقیقه است و شاهنامهخوانان باید یک قطعه اجرای خود را در بخشهای حماسی و پندها به دبیرخانه ارسال کنند.
ـ شاهنامه خوانی در فرهنگ بختیاری
برگزاری جشنواره ادبیات داستانی
دهمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج فعالیت مشترک همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و بسیج هنرمندان استان، در دو مرحله استانی و کشوری برگزار میشود و مهلت ارسال آثار ۳۰ آذرماه است گروههای سنی نوجوانان (حداکثر ۱۷ سال) و بزرگسال (۱۷ سال به بالا) میتوانند در این جشنواره شرکت کنند و ارسال اثر برای همگان آزاد است. بیگی مسئول بسیج هنرمندان استان نیز گفت: شرکت کنندگان محدودیتی در انتخاب موضوع نخواهند داشت و باید اثر خود را در قالب داستان کوتاه، با شرایط میزان کلمات هر اثر حداکثر ۵ هزار کلمه و به شرطی که داستان ارسالی پیش از این در جشنوارهای برگزیده نشده باشد و قبلا در کتابی منتشر نگردیده باشد، ارسال فرمایند. او جوایز گروه سنی نوجوان کشوری را به ترتیب رتبه اول کشوری ۳۰ میلیون ریال به همراه تندیس و لوح تقدیر، رتبه دوم کشوری ۲۰ میلیون ریال به همراه تندیس و لوح تقدیر، رتبه سوم کشوری ۱۰ میلیون ریال به همراه تندیس و لوح تقدیر و ۳ اثر تقدیری با جوایزی به ارزش ۷ میلیون ریال اعلام کرد. بیگی در پایان عنوان کرد: آثار باید به صورت تایپ شده و در قالب word به فضای مجازی (ایتا) به شماره ۰۹۳۰۰۴۱۴۳۷۱ ارسال یا تحویل دفتر سازمان بسیج هنرمندان استان شود.
فراخوان دومین جشنواره شعر داوار ناغان
معرفی برترین های جشنواره فیلم کوتاه بام ایران
چهارمین جشنواره فیلم کوتاه چهارمحال و بختیاری با معرفی نفرات برتر در مجتمع فرهنگی هنری غدیر شهرکرد به کار خود پایان داد. ۷۵ اثر از فیلمسازان استان به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که ۴۲ فیلم به بخش مسابقه و رقابتی جشنواره راه پیدا کرد. : در بخش انیمیشن بخش دانش آموزی جایزه بهترین ایده پردازی به فیلم «جریان سبز» به کارگردانی معصومه کاظمی و جایزه بهترین کارگردانی به «نت تنها» از یاسمین مرادپور اهدا شد. کارگران اضافه کرد: در بخش آزاد نیز جایزه بهترین ایده پردازی به محسن باقری برای فیلم «تماشاچی»، جایزه بهترین کارگردانی به امیرحسینی ریاحی برای فیلم «باغ» و جایزه ویژه هیئت داوران به لیلا وفادار برای فیلم «زیر پوست برف» تعلق گرفت. در بخش مستند از سوی هیئت داوران فرامک سلیمانی برای تدوین «زاینده رود به گاوخونی نمیریزد»، وحید حسین زاده برای تصویربرداری فیلم «درختان ایستاده میمانند»، یزدان کیانی برای توجه عمیق به وضعیت انسانی در فیلم «نان و گرگ» و «درختان ایستاده میمانند» جایزه دریافت کردند. کارگران گفت: جایزه بهترین کارگردانی به آرمان قلی پور برای فیلم استشهادی برای «خانعلی» و جایزه بهترین فیلم به مختار عبدالهی برای فیلم «خط بغض» اهدا شد. او افزود: در بخش داستانی نیز بهترین فیلمنامه به فاطمه برزگار برای فیلم «ادیپال من»، بهترین تصویربرداری نیز به محمد امین رستگار برای فیلم «تیلا»، بهترین تدوین به مجید ابراهیمیان برای فیلم «تیلا»، بهترین صدابرداری به مرتضی احمدی برای مجموعه «آثار»، جایزه بازیگر مرد به نوید جعفرزاده برای فیلم بازگشت، ج ایزه بهترین بازیگر زن به بهاره غیبی برای فیلم سرپناه، بهترین کارگردانی به مرجان خسروی برای فیلم «مادر برفی» و بهترین فیلم به مائده رفیعی برای فیلم «بازگشت» اختصاص یافت و جایزه ویژه هیئت داوران در این بخش برای فیلم «تیلا» به عباس پرویزی و حامد حسینی تعلق گرفت. ۱۷ آذر ۹۸٫
دومین جشنواره داستان نویسی بومی و محلی استان برگزار می شود.
آخرین مهلت ارسال آثار ۱۰ دیماه ۱۳۹۸ ـ زمان برگزاری جشنواره: بهمن ماه ۹۸ ـ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال بختیاری
نتایج نخستین جشنواره داستان نویسی بومی و محلی چهارمحال بختیاری
نتایج جشنواره: در بخش کودک و نوجوان؛ امیرعلی اژدر از شهرکرد با داستان “قفل خدا” به عنوان نفر اول، مریم هاشمی از باباحیدر، با داستان “جمعه” عناون نفر دوم، و بهار رئیسی از شهرکرد با داستان “ماه بگم” و محمدرضا قائد امینی از شهرکرد با داستان “روزنامه” مشترکا عنوان نفرات سوم را کسب کردند. در بخش جوان؛ احسان قائدی از بِن با داستان “خون بها” عنوان نفر اول، سجاد محبی دستگردی از دستگرد امامزاده با داستان “پسر رعیت” عنوان نفر دوم و فاطمه ظفریان ریگکی از اردل با داستان ” گاوها امید بابا” عنوان نفر سوم را کسب کردند. در بخش بزرگسال؛ فریبا کاظمی از کوهرنگ با داستان “حریم”، ایمان ویسی از لردگان با داستان “میرزا حسین”، علیرضا کبیری از سامان با داستان “مادیان” عنوان نفر سوم را کسب کرد. در بخش داستانک؛ فاطمه رحیمی از سامان با داستان “کباب اردک” عناون نفر دوم، حسین صداقت از بروجن با داستان “کتابخانه و بوی باروت” عنوان نفر سوم را کسب کرد. داستان نازنین ابراهیمیان از شهرکرد نیز به عنوان اثر منتخب داوران با موضوع شهدای حرم معرفی شد. “نخستین جشنواره استانی داستان نویسی بومی محلی چهارمحال و بختیاری” به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری و به همت انجمن نویسندگی سخن شهرکرد سال ۹۷ برگزار شد.
برترین های جشنواره شاهنامه خوانی زاگرس نشینان در لردگان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال بختیاری، در بخش شاهنامه خوانی بالای ۲۵ سال لوح تقدیر هیأت داوران به میرزا حسن جلیل نشان و خدارحم بهلول از پیشکسوتان شاهنامه خوانی کشور اهدا شد. در بخش شاهنامه خوانی بالای ۲۵ سال هم رتبه نخست و تندیس جشنواره سیداکبر موسوی، رتبه دوم فرهمند باقری، رتبه سوم شاهنامه خوانی به میلاد صادقی اختصاص یافت. در این بخش هیأت داوران بدون اولویت از ایرج خالدی، یوسف شریفی و ابوالفتح رحیمی دورکی قدردانی کرد. در بخش شاهنامه خوانی زیر ۲۵ سال به ترتیب به محمد هادی رئیسی، داریوش بامیر و امید بامیر رتبه های برتر را کسب کردند. در بخش نقالی هم در بخش پیشکسوتان، مسعود اکرمی، مسعود شاهنگی و بهزاد ترابیان رتبه های اول تا سوم را بدست آوردند. در رده سنی ۲۰ تا ۳۵ سال این بخش رتبه نخست به هورا تینا اهدا شد؛ از نگاه داوران در این بخش کسی حائز رتبه های دوم و سوم نشد. در رده سنی ۱۵ تا ۲۰ سال هیأت داوران با تقدیر از نرگس حسنی، جوایز رتبه اول تا سوم را به مهوش شیخی، نگین نادری و زینب کوچکی اهدا کردند. همچنین در بخش نقالی در رده سنی ۱۰ تا ۱۵ سال آتنا عبادی، المیرا موری و سوگل هداوند اول تا سوم شدند و در بخش سنی زیر ۱۰ سال آنوشا الوندی، آرمیتا جوادیان و نورا خادمی رتبه های برتر را کسب کردند. ۱۱ اسفند ۱۳۹۷
برگزیدگان نخستین جشنواره شعر زاینده رود
نخستین جشنواره استانی شعر زاینده رود ۱۱ اسفند ۹۷ با معرفی برگزیدگان در شهر سامان به کار خود پایان داد. در بخش غزل این جشنواره، مرجان بیگی فر، سارا چاهیان و علیرضا کبیری سامانی به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی شدند و لیلا مهذب شایسته تقدیر شد. همچنین در بخش ایثار و شهادت عادل حیدری، در بخش انتظار و مهدویت آسیه ارزانی و در بخش انقلاب اسلامی ثریا عبدی به عنوان شاعران برتر انتخاب گردیدند. در بخش سرود ترکی همایون علیدوستی شهرکی و شعر بختیاری اقبال طهماسبی حایز رتبههای برتر شدند. در بخش انتظار و مهدویت هم از مریم بیاتی، فرزانه میرزاخانی، مرضیه رزازی، علیرضا میرزاخانی و الهام جهانبازی تقدیر شد. مرید محمدی، احمد رحیم خانی و ربیع الله فرهمند داوری آثار نخستین جشنواره استانی شعر زاینده رود را بر عهده داشتند.
نتایج جشنواره آواها و نواهای بختیاری در کوهرنگ
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری ،در پایان مراسم اختتامیه از برگزیدگان جشنواره: آقایان حسن بهمنی (شادی خوانی بلال )، جمشید بالی پور (شادی خوانی آهای گل )، سالار کریمی (شادی خوانی دی بلال ) ، ذوالفقار غیبی (سوگینه خوانی دندال ) ، حسین محمدی(سوگینه خوانی گاگریو ) ، علی موسایی (سوگینه خوانی)، مهدی فرامرزی (حماسی شوخی)، کاظم قنبری (حماسی صیادی )، حسین مهری بابادی (حماسی شاهنامه خوانی )، جهانگیر فرامرزی (حماسی برزگری ) ، محمد فاضلی ، کورش خدادادی و یاسر خدادادی تقدیر شد
همایش شعر بختیاری همدرنگ
استقبال اصفهانیها از موسیقی بختیاری
اجرای گروه موسیقی تاراز حوزه هنری استان در چهارمین جشنواره تولیدات حوزههای هنری سراسر کشور با استقبال مردم اصفهان روبه رو شد.بنی طالبی مسئول واحد موسیقی استان گفت: درچهارمین جشنواره تولیدات حوزههای هنری سراسر کشور هفتم بهمن در تالار سعدی حوزه هنری اصفهان سه اثر از استان چهارمحال بختیاری از این آثار به مرحله داوری جشنواره راه پیدا کرده است. در جشنواره گروه تاراز از استان نیز به صورت زنده به اجرای برنامه در سینما ساحل اصفهان پرداخت که با استقبال خوب مردم اصفهان روبه رو شد، رضا صالحی سرپرست و خواننده گروه تاراز، مسلم شریفی و جواد شریفی نوازنده تار، حسین بهرامی نوازنده نی، قهرمان بهامیریان نوازنده کمانچه، نوید یوسف شریداوی نوازنده دف و دهل ، پدرام محققیان نوازنده سنتور، استاد حسابی نوازنده تمبک و محسن کیهان نژاد نوازنده سرنا گروه تاراز را همراهی میکردند. تصنیف گل نازدار، تصنیف چوبی، تصنیف بی بی مریم، بی کلام چوب بازی و تصنیف دی بلال شیر علی مردان قطعاتی بود که اجرا شدند . ایسنا
اسفند ۱۵, ۱۳۹۹ ۲
اسفند ۱۱, ۱۳۹۹ ۱
بهمن ۲۸, ۱۳۹۹ ۰
بهمن ۲۵, ۱۳۹۹ ۰
اسفند ۱۵, ۱۳۹۹ ۲
اسفند ۱۱, ۱۳۹۹ ۱
بهمن ۲۸, ۱۳۹۹ ۰
بهمن ۲۵, ۱۳۹۹ ۰
ویژه تاریخ و فرهنگ سرزمین بختیاری، سرزمین آفتاب، سرزمین آزاد، سرزمین آریایی، سرزمین کوهساران بلند، سرزمین رودهای خروشان، سرزمین چشمه ساران زلال، سرزمین جنگلهای سرسبز، سرزمین دشت های زیبا، سرزمین برف و آب و آفتاب، سرزمین تاریخ و تمدن دیرینه، سرزمین دلیران ایران، سرزمین فاتحان مشروطیت، سرزمینی در قلب ایرانزمین… بختیاری بزرگترین قوم ایرانی و آریایی در ایران و تنها قوم صددرصد شیعه… *این سایت آزاد، مستقل و مردمی بوده و به هیچ جریانی وابستگی ندارد. تاسیس 1391
شهریور ۳۱, ۱۳۹۷ ۳۰
فروردین ۱۹, ۱۳۹۷ ۲۰
مرداد ۱۴, ۱۳۹۷ ۱۹
دی ۰۳, ۱۳۹۴ ۱۹
خرداد ۰۲, ۱۳۹۵ ۱۸
مرداد ۱۲, ۱۳۹۵ ۱۲
آذر ۰۲, ۱۳۹۴ ۱۲
آذر ۱۰, ۱۳۹۱ ۱۲
تیر ۱۳, ۱۳۹۸ ۱۱
تیر ۱۲, ۱۳۹۵ ۱۱
مرداد ۱۰, ۱۳۹۵ ۹
خرداد ۲۰, ۱۳۹۲ ۹
اسفند ۱۵, ۱۳۹۹ ۲
اسفند ۱۱, ۱۳۹۹ ۱
بهمن ۲۸, ۱۳۹۹ ۰
بهمن ۲۵, ۱۳۹۹ ۰
بهمن ۱۷, ۱۳۹۹ ۰
بهمن ۰۱, ۱۳۹۹ ۰
آذر ۲۷, ۱۳۹۹ ۱
آذر ۲۳, ۱۳۹۹ ۰
آذر ۱۲, ۱۳۹۹ ۱
آبان ۳۰, ۱۳۹۹ ۶
آبان ۲۵, ۱۳۹۹ ۰
آبان ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
5 روزپیش
آبان ۳۰, ۱۳۹۹ ۶
مفاخر و مشاهیر بزرگ بختیاری سرزمین بختیاری در طول تاریخ دیرینه و پرافتخار خود بزرگان، سرداران و نام آوران بسیاری را...آبان ۰۶, ۱۳۹۵ ۵
ذوالقرنین در قرآن / کوروش کبیر از سرزمین بختیاری اشاره: کوروش کبیر، بنیانگذار ایران بزرگ و موسس اولین امپراطوری بزرگ...آذر ۱۲, ۱۳۹۱ ۸
سردار اسعد بختیاری (1296- 1236) از بزرگترین چهره های سیاسی اجتماعی تاریخ معاصر ایران و از مفاخر ملی به شمار می رود که نقش...آذر ۱۰, ۱۳۹۱ ۱۲
زندگینامه و آثار/ زادگاه پژمان «دشتک بختیاری» در دامنه کوهساران بلند بختیاری، منتهی به «زردکوه» و در کنار سرچشمه های...آذر ۱۰, ۱۳۹۱ ۱
سردار مریم بختیاری (۱۲۵۱-۱۳۱۶)+ تصاویر برجسته ترین زن مبارز ایران زندگینامه بی بی مریم بختیاری (۱۲۵۱-۱۳۱۶) از زنان مبارز...آذر ۱۰, ۱۳۹۱ ۲
قهرمان ملی مبارزه با استبداد حکومت رضاشاه و اسطوره مقاومت ــ به موازات هر قطره خونی که از پیکر سردار رشید بختیاری بر...آذر ۰۷, ۱۳۹۱ ۲
زندگی نامه داراب افسر بختیاری (۱۲۷۹-۱۳۵۰) مشهورترین شاعر گویش بختیاری به قلم حسین افسر فرزند شاعر داراب افسر بختیاری...آذر ۰۷, ۱۳۹۱ ۰
صمصام السلطنه بدون شک یکی از عناصر مهم و برجسته مشروطیت است و برای استقرار مشروطیت ، زحمات زیادی کشید و سالها در مصدر...آذر ۰۷, ۱۳۹۱ ۲
زندگینامه بهمن علاءالدین (مسعود بختیاری) ـ (۱۳۱۹- ۱۳۸۵) خواننده و هنرمند بزرگ موسیقی بختیاری بهمن علاءالدین (متخلص به...آذر ۰۷, ۱۳۹۱ ۰
زندگینامه دکتر قیصر امین پور (۱۳۳۸-۱۳۸۶) از شاعران بزرگ معاصر دکتر قیصر امینپور بختیاری از شاعران بزرگ ایران پس از...سرزمین بختیاری در قسمتهای وسیعی از فلات مرکزی و جنوب غربی ایران در میان رشته کوه های زاگرس میانی اغلب در استان های: «چهارمحال بختیاری، خوزستان، اصفهان، لرستان، کهگیلویه بویراحمد» و بخش هایی از استانهای «فارس، بوشهر، مرکزی، ایلام و..» قرار دارد.
علاوه بر آن جمعیت عظیمی از بختیاری ها در تهران، اصفهان، شیراز، اهواز، قم و کرج و.. سکونت دارند و با احتساب سایر اقوام لرتبار گستره وسیع تری پیدا می کند. سرزمین پهناور بختیاری از موقعیت طبیعی و جغرافیایی ویژه ای در قلب ایران زمین برخوردار است.
بزرگترین رودخانه های کشور «زاینده رود»، «رود کارون» و «رود دز» از «زردکوه بختیاری» سرچشمه می گیرند. دارای طبیعت بکر و زیبا، رودهای خروشان، چشمه ساران زلال، جنگلهای سرسبز و مناطق دیدنی و گردشگری بی نظیر است.